kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘DÜNYA RİZELİLER GÜNÜ’ HATIRASI Başbakan Tayyip Erdoğan, Dünya Rizeliler Günü kutlamaları nedeniyle geldiği Rize’de temaslarda bulundu. Güneysu ilçesine de giden Başbakan Erdoğan, burada vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan kurbanlık koyunları kestirmedi

Ahu BOZLAR - Mustafa BAYRAK RİZE / MERKEZ
"Dünya Rizeliler Günü" etkinlikleri için Rize'ye gelen Başbakan vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan kurban edilmek istenen iki koyunun kesilmesini istemedi ve "Hayır kurumuna bağışlayın" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gece yarısı geldiği memleketi Rize'de, "Dünya Rizeliler Günü" etkinliklerine katıldı ve 22 Temmuz seçimlerinden sonra ilk kez meydanlardan seçim sonuçları için halka teşekkür etti. Güneysu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde incelemelerde bulunan Erdoğan, kurban edilmek istenen 2 koyunun kesilmesine izin vermeyerek, koyunların hayır kurumuna bağışlanmasını istedi.

SİS ENGEL OLDU
Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte önceki gece yarısı memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine geldi. Hemşerileri tarafından alkış ve sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Etkinlikler çerçevesinde Güneysu'nun Handüzü Yaylası'nda düzenlenen şenlikleri katılmayı planlayan Erdoğan'ın bu programı, sisin helikopterin kalkışına engel olması nedeniyle iptal edildi. Bunun üzerine Erdoğan eşiyle birlikte ilçedeki evinden çıkıp, vatandaşlarla tokalaşıp sohbet etti. Bu sırada 7 yaşındaki Ayşegül İrem Kazdal'ın, AKP'nin seçimlerdeki sloganı olan "Durmak yok, yola devam" diye bağırması üzerine Erdoğan, küçük kızın çenesini okşadı. Erdoğan daha sonra Güneysu'daki Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatlarında incelemelerde bulundu. Lisenin yapımını sürdüren firmanın yetkililerinin 2 koyun kurban etmek istemesi üzerine Başbakan, "Şimdi kesmeyin, hayır kurumuna verin" dedi. İlçeden Rize'ye geçen Başbakan Erdoğan, Rizespor'un yeni stadyum inşaatını inceledi ve kent merkezindeki Çaykur Çay Müzesi'nin açılışını yaptı. Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan, müzeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan, müzedeki çeşitli çay paketlerini incelerken, "Paketlerde değişiklik olmuş'' dedi.

İLK TEŞEKKÜR RİZE'YE
Halka hitaben bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, kimseyi markalamak niyetinde olmadıklarını, ancak kimsenin de kendilerine saygısızlık etme hakkı bulunmadığını belirterek seçim gecesi söylediği sözlerin arkasında olduğunu ifade etti. Erdoğan konuşmasını "Ben buraya teşekkür borcumu ödemek için geldim, teşekkürler Rize, teşekkürler Türkiye" diye tamamladı. Başbakan daha sonra İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki ödül töreninde Rize'ye katkılarından dolayı işadamlarına plaket verdi.