kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI Başbakan Erdoğan dün öğretmen ataması kurasını başlattı. 13 dakika süren atama sonrası başvuran 40 bin öğretmenin 19 bin 394'ünün ataması yapıldı.

Erdoğan Haşimi'ye uçak gönderecek

Irak'taki hükümet krizi için devreye giren Erdoğan, ATA uçağını göndererek Türkiye'ye gelmesini sağlayacağı Haşimi'ye "Ne gerekiyorsa yapalım" diyecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan Haşimi'ye uçak gönderecek
Başbakan Tayyip Erdoğan, Irak'taki hükümet krizine müdahale etmek amacıyla Irak Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Tarık Haşimi'yi Türkiye'ye davet etti. Haşimi için ATA uçağını Irak'a gönderecek olan Erdoğan, bugün Başbakanlık Resmi Konutu'nda Haşimi ile akşam yemeği yiyecek. Petrol yasası, 140. madde ve Kerkük konularında görüş ayrılığı sonucu ortaya çıkan Irak'taki hükümet krizini çözmek için harekete geçen Erdoğan'ın girişimi ile Irak'ın Şii Başbakanı Nuri El Maliki'nin ardından, Sünni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi de Türkiye'ye gelmiş olacak. Haşimi Erdoğan'ın "acil" davetini kabul ettiğini dün öğleden sonra Ankara'ya bildirdi. Erdoğan bunun üzerine, muhatabına bir jest yaparak, Başbakanlığa ait ATA uçağını Bağdat'a gönderme kararı aldı. ATA uçağı, bugün saat 17.00'de Irak'a giderek Haşimi'yi alacak ve Ankara'ya getirecek. Erdoğan, akşam Başbakanlık Resmi Konutu'nda Haşimi ile akşam yemeği yiyecek.

DESTEK TEKLİFİ
Yemekte, Türkiye'nin komşusu Irak'taki hükümet krizinin çözümü için elinden gelen çabayı sarf edeceği mesajını verecek olan Erdoğan, Haşimi'ye gerekirse Iraklı liderlerle görüşebileceği teklifi yapacak.