kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KLİMALI TABUT Ekibiyle, cenazesini Anadolu'ya götürmek isteyenler için klimalı tabutlar yaptıran Adem Avcı: "Ölürsem belediye beni istediği yere defnetsin."

Mezar yerlerini mükerrer sattılar

Adem DEMİR / AKTÜEL
Bundan 17 yıl önce Eyüp Sultan'da boş mezar yeri satın alan Mahmut Solmaz, kısa süre önce bir yakını öldüğünde defin işlemleri için Mezarlıklar Müdürlüğü'ne gitti. Ancak elindeki belgenin sahte olduğu söylendi. Solmaz, istenen 8 bin 500 YTL'yi ödedikten sonra durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ahmet Selamet'e iletti. Kurum içinde yapılan araştırmada 564 adet sahte evraka rastlandı. Yeni Aktüel'e konuşan Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı da yolsuzluğu doğrulayarak, üç kişinin iş aktinin feshedildiğini belirtti. nVatandaşın biri yıllar önce babası için yer almış, fakat öldüğü zaman cenazesini o yere gömememiş. - Benim ilk geldiğim dönemde sahte belgelerle insanları dolandıranların olduğunu tespit ettik. "Görevi suiistimal" gibi suçlardan dolayı 32 memur, 35 işçi hakkında yasal işlem başlatıldı. Üç kişinin iş akdi feshedildi. 21 kişi de başka birimlere gönderildi.

* Vatandaşlar neden ve nasıl mağdur ediliyor? - Kurum içinde birtakım görevlilerin tanzim ettiği belgeleri vatandaş kurumdan almadı. Vatandaşlar bu tür belgelerin hemen hemen tamamını dışarıda mezar işlerini takip eden taşeronlardan almıştır.

* Eyüp'te babası için yer alan, ancak "Belgen sahtedir" denerek geri gönderilen bir vatandaş kendisinden 8 bin 500 YTL istendiğini iddia ediyor. - Gelirin tamamı Belediye bütçesine gidiyor. Bunlar yönetmeliğe göre belirlenen rakamlar.

* Kaç sahte makbuz tanzim edildiğini biliyor musunuz? - 564.

* 5 bin kişinin dolandırıldığı ileri sürülüyor. - Böyle bir şey yok.
Haberin fotoğrafları