kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Tekin Almanların ajanıydı' iddiası

Tutkun AKBAŞ
Danıştay saldırısıyla ilgili olarak tutuklanan Muzaffer Tekin'in, Alman Emniyeti'nin ülkeye gelen uyuşturucuya yönelik takibinde ajan olarak kullanıldığı iddia edildi..
Alman Emniyeti'nin 2003 yılında uyuşturucu kaçakçılığından takibe aldığı telefon görüşmelerinde ortaya çıkan yeni ayrıntılar ışığında, Ümraniye'de yakalanan el bombalarıyla ilgili olarak tutuklanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in Almanlar lehine ajanlık yaptığı iddia edildi. Alman Emniyeti'nin dinlemesine takılan ve SABAH'ın ulaştığı telefon kayıtlarında, 2003'te Almanya'da yakalanan uyuşturucu dolu kamyonla ilgili olarak ortağı Ertuğrul Yılmaz ile Tekin birbirine giriyor. Bu görüşmeden 15 gün sonra ise Ertuğrul Yılmaz Almanya'da bir silahlı saldırı ile öldürülmüştü.

ŞARTLI KULLANILDI
Bir dönem Alman narkotik birimlerinde teknik takip memuru ve çevirmen olarak görev yapan araştırmacı Talip Doğan Karlıbel, Alman emniyeti narkotik istihbarat dairesinin, Tekin'in uyuşturucu operasyonunda telefon kayıtlarında adının geçmesi üzerine konuyu araştırdığını söyledi. Karlıbel, Emniyet Müdürü Klaus Schlepi imzasıyla Tekin'in şartlı biçimde ajan olarak kullanılmasına karar verildiğini öne sürdü. Tekin ile Yılmaz'ın kavga ettiği telefon görüşmesiyle ilgili olarak Karlıbel, "Malın kimin tarafından ihbar edildiğini araştırıyorlardı. Muhtemelen Tekin, Almanlara ihbarı yaparak kendisinin aklanması için ikili oynamıştır. Muhbire 110 bin doları para verilmiştir" dedi.