kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer'in istediği gibi devir-teslim törensiz

Sonat BAHAR HABER MERKEZİ
Başbakan Erdoğan, AKP MYK toplantısında açıkladı. Cumhurbaşkanlığı devir-teslimi Sezer'in isteği doğrultusunda törensiz olarak yapılacak..
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün seçilmesi durumunda, aynı gün yemin edeceği, Çankaya'daki devir-teslim töreninin de Cumhurbaşkanı Sezer'in isteği doğrultusunda törensiz gerçekleşeceği bildirildi. Cumhurbaşkanı Sezer'in törensiz devir- teslim isteği, AK parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. AK Parti MYK'da, cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni ile hükümet programına ilişkin süreç netleşti. Toplantıda, yeni hükümetin vakit geçirilmeden cumhurbaşkanına sunulmasına karar verildi.

PROGRAM 1 EYLÜL'DE
Meclis Başkanlığı ile temasa geçen AK Parti yönetimi, 1 Eylül'de hükümet programının Meclis'te okunmasını, 6 Eylül'de de güven oylamasının yapılmasını istiyor. Sürecin normal işlemesi durumunda, Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatil edilmesi de karara bağlandı. Toplantıda, sivil Anayasa taslağı üzerinde çalışacak parti komisyonu da oluşturuldu.

ANAYASA KOMİSYONU
Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlığındanki komisyonda, Cemil Çiçek, Ertuğrul Günay, Burhan Kuzu ve Zafer Üskül gibi isimler görev alacak. Komisyonun hazırladığı metin, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere gönderilecek. Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaların hızla tamamlanmasını isteyen Başbakan Erdoğan'ın "Yeni Anayasa'nın halkoyuna sunulması daha doğru olur" dediği öğrenildi.