kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Bebek Balıkçı'sı satılıyor!

Şimdi başlığı okuyan herkes "Hadi yaa!" demiştir. Ama hemen heyecanlanmayın! Müdavimi çok olan mekanın kendisi değil, mülkü satılık. Hem de tam 9 milyon dolaraTecrübeli işletmeci Ertuğrul Karabulut, 1998 yılında 'Bay Balıkçı Restaurant'ı devredip, Mehmet Ali Demirci ile birleşerek Yeni Bebek Restaurant'ın yerine 'Bebek Balıkçı'yı açtı. Buranın aylık kirası yaklaşık 10 bin YTL.

160 METREKARESİ SATILIK!
'Bebek Balıkçı'nın esas kullanım alanı 160 metrekare. Ancak Milli Emlak'tan da bir bölüm kiralanıyor ve mekan yaklaşık 300 metrekare olarak çalıştırılıyor. Bir süredir, Bebek'teki bütün emlakçılar, mülk sahiplerinin isteğiyle burayı satmaya çalışıyor. Ancak konuştuğum bir emlakçı buranın 'Kılçıklı balık' olduğunu belirtti. Bu ne demek mi? Mülkün sahibi bir kişi değil, birkaç kişi. Bu ortaklı mülkiyet özelliği yüzünden de 'sorunlu' statüsünde. Benim ilgimi çeken ise 160 metrekarelik bir yerin tam 9 milyon dolara satılık olması. Bu rakamda acaba içindeki markanın etkisi var mı? Yani bu mülkün içindeki yer 'Bebek Balıkçı' gibi meşhur bir restoran değil de tanınmamış, 'X' bir yer olsaydı, yine aynı rakam istenebilir miydi?

ÜNLÜSÜ BOL BİR MEKAN
Açıldığı 1998 yılından bu yana Bebek Balıkçı'ya gitmeyen ünlü kalmadı. Muhteşem deniz manzarası ve 120 yıllık Laterna'sı (Kolu çevrilince müzik çalan sehpalı alet) buranın mutfağı dışındaki en büyük iki özelliği. 'Bebek Balıkçı'da, balıkçıların işletmenin iskelesine yanaşarak gerçekleştirdiği taze balık (canlı balık) satışına da şahit olabilirsiniz. Türkiye'deki müdavimlerinin yanı sıra yurtdışından gelen ünlü isimleri de burada görmek mümkün. Mekanın bazı spesiyalleri şöyle sıralanıyor: Soğuk mezelerden 'Melissa Soslu Patlıcan Salatası', 'Maydanoz Salatası', 'Şevketi Bostan Kökü', 'Ispanak Salatası'... Sıcak mezelerden 'Kalamar Tava' ve 'Kalamar Izgara', 'Balık Köfte', 'Okyanus Lokumu'... Kızartma ve ızgara dışında buğulama ve kağıtta balık da revaçta. Restoranın favorisi ise 'Tuzda Balık'... 'Bebek Balıkçı'da kapanış ise mutlaka, lezzeti başka hiçbir yerdekine benzemeyen çikolatalı sufle ile yapılıyor.