kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Burası da 'İSTANBÜKÜ'

Yaz sezonu başladı mı, manşetlerden inmeyen iki tatil beldesi vardır. Biri Çeşme, diğeri Bodrum- Türkbükü... Buralara giden ünlü simalar ise, katıldıkları partiler ve eğlence stilleri ile haber olur. İşte şimdi, onlar kadar popüler olmasa da iddiasıyla geri kalmayan yeni bir yer var. Üstelik İstanbul'da, Gürpınar sahilinde... Temmuz ayında faaliyete geçen Büyükçekmece tarafındaki Gürpınar sahili için 'İstanbul'un Türkbükü' denebilir. Çünkü 9 km. uzunluğundaki sahil, şehir dışına çıkmadan denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyen İstanbullu gençlerin akınına uğramış durumda! İstanbul'un en temiz sahili ilan edilen yerdeki mekanlara, seneye Belediye Başkanı Velittin Küçük'ün iskele çıkmaları için izin vereceği bile konuşuluyor.

LEZZETLİ VE UCUZ
Sahil; restoran, beach ve barlarla dolu. Bunların arasında Mio Club 34 Beach de var. Bu mekanın işletmesini de Bodrum Türkbükü Mio'nun ortakları yapıyor. Mekan, 09.00- 18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Yaklaşık 600 kişi kapasiteli beach'e giriş hafta içi ücretsiz, cumartesi ve pazar günleri ise ücretli. Her gün kahvaltı keyfi, pazar günleri brunch bulunuyor. Restoran olarak ise tıpkı Türkbükü'nde olduğu gibi 18.30- 23.00 saatleri arasında hizmet veriliyor. Gündüzleri güneşlenilen minderlerin yerini akşamları masalar alıyor ve akşam yemekleri denize sıfır konumda servis ediliyor... Mekanda, harika bir manzara eşliğinde; leziz, kaliteli et ve kebap çeşitleri bulunuyor. Ancak lezzeti ile Bodrum Türkbükü'nü aratmayan Gürpınar Mio'nun fiyatları çok çok daha uygun. Bir lahmacun ve bir ayran 6 YTL. Aynı yiyeceklerin Bodrum Türkbükü fiyatı 25 YTL. Burada votkaenerji 15 YTL, Türkbükü'nde 30 YTL, bira 7,5 YTL, Güney sahillerinde 20 YTL. Fiyat farkı ortada...

CANLI MÜZİK DE VAR
Tabii eğlence de unutulmamış! Mio 34'te çarşamba ve cuma günleri 23.30-03.30 saatleri arasında ünlü pop sanatçılarından canlı müzik, diğer günlerde ise popüler DJ eşliğinde müzik ziyafeti sunuluyor. Bölgede Mio Club 34'ün dışında, ayrıca Güngör Restaurant, Çatkapı, Çamlıköşk Restaurant ve Bright Jean Cafe bulunuyor.