kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
ÖNCEL ÖZİÇER

Ali Ayşe'yi, Mahmut için terk ederse!

Sevdiğiniz adam bir gün çıkıp da size aslında biseksüel olduğunu söylerse, ne yaparsınız? Hatta sizden önceki sevgilisinin bir erkek olduğunu öğrenirseniz? Leyla benim arkadaşım. Gerçek adı değil tabii!) Ve şu anda yaşadığı durum, gerçekten çok karışık ve bir o kadar da zor. Geçenlerde, "Leyla farkında mısın, benim için bir yazı konusu bu yaşadıkların," dedim. Ve bir kaç gün sonra e-postalar arasında hiç beklemediğim bir mesaj buldum: "İnsanlar hikâyemi birinci ağızdan öğrensin istedim," notuyla beraber. Buyrun okuyun:

ÖNCEKİ SEVGİLİSİ ERKEK
"Beynimiz bazı gerçekleri kabul etmek istemeyince, nasıl da yok ediveriyor. Oysa şimdi hatırlıyorum, ayrıca neden aylarca unuttum bu bölümü de bilmiyorum, ama sevgilimin kollarında mutlu mesut gezerken, sabahlara kadar eğlenirken, bana anlattığı bir şey vardı: Benden önceki sevgilisi, üç yıl birlikte yaşadığı kişi, bir 'erkekti'! Terk etmişti onu, çünkü askere gidip, normal bir yaşama geçmek istiyordu. Kariyerini ilerletecekti. Bir de şahane yeğeni gibi bir kızı olsun istiyordu. Düşünsenize; adam hayatını seninle sıfırlıyor. Her şeye yeniden başlıyor. Üstüne üstlük o kadar yakışıklı ve bulunduğun ortamda o kadar herkesin peşinde olduğu biri ki, bir süre sonra inanmak istediğin hikâyeye inanıyorsun sen de... Hayatta hep karşımıza bizim şansımız olan insanlar çıkmaz, bazen biz birilerinin şansıyızdır, diye düşündüm hep. Benim için zor bir ilişkiydi ama ben onun 'normal olmak için' şansıydım. Bunu denemek istiyorsa, yanında olacaktım. Çünkü hayatımda olması beni çok ama çok mutlu ediyordu. Gerisi hiç önemli değildi!

AŞKIN BAŞKA BİR HALİ
Şimdi askerliği bitti ve geri döndü. Geçenlerde baş başa bir yemek yedik. Buz gibi... Donuk... Duygusuz... "Askerden dönenler tuhaf olur, üstüne gitme," dedi herkes. Ama aramız düzelmedi. Ve de yanında birden türeyen bir arkadaşı çıktı şu ara. Sevgilisi... Biliyorum. Ama ben yine de her şeye rağmen, onca çok çok yakın arkadaşa sahibim ama her şeyi onunla paylaşmak istiyorum. Will&Grace olalım, buna da razıyım. Tabii en arıza durum da bu; niye hayatımdan tamamen çıkarmak gibi basit bir yolu seçmiyorum, değil mi? Bu da aşkın başka bir hali galiba." Peki, 21. yüzyıl böyle de bir şey mi sokacak hayatımıza? Heteroseksüel kadın, gay sevgilisiyle hayatı paylaşır, bu arada heteroseksüel bir yatak arkadaşı edinir, mutlu mesut yaşar (mı?)'' Vallahi ben Leyla'nın yerinde olsam ne yapardım, diye kendime uzun uzun sormama gerek yok. Ha bir kadın, ha bir erkek... Beni işin genital bölgesi ilgilendirmiyor. Beraber olduğum adam, beni bir başkasına tercih etmişse, cehenneme kadar yolu var. Oturup arkasından ne yas tutarım ne de karalar bağlarım. Sen de öyle yap Leylacığım... Will&Grace, eski sevgiliyle kanka olmak vs... Boşversene yavrucum... Bunların hepsi hikâye.