kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Güneş'in çarptığı Vali Danıştay üyesi oldu

Başarılı Muğla Valisi Temel Koçaklar, Bağımsız Bakan! Osman Güneş tarafından sözde Danıştay kararını uyguladığı gerekçesiyle ani bir kararla Merkez Valiliği'ne alınmış ve kendisinden üç gün içinde valilik konutunu boşaltması istenmişti. Oysa Bakan Güneş'in bahsettiği Danıştay kararı 3 yıl önce alınmıştı. Madem Danıştay kararı uygulanacak neden 3 yıl bekletildi? Ayrıca, üç ilde vali yokken Danıştay kararının uygulaması için valisi olan Muğla'nın seçilmesi işin bir başka boyutu. Bakan Güneş'in amacı üzüm yemek değil bağcı Koçakları dövmekti. Bakan Güneş'i Şırnak Valisi'yken kamuoyu kendisini televizyonların haber bültenlerinde yer alan hastane denetimlerinde hemşireleri nasıl azarladığını gösteren görüntülerden hatırlıyor.
Başarıları ile bilinen Muğla Eski Valisi Temel Koçaklar'ın bu mağduriyeti Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Danıştay üyeliğine atama ile giderildi.
Şimdi kafama bir soru takılıyor. Dün bakanlık görevi sona eren bağımsız bakan! Osman Güneş hangi göreve gidecek? Acaba kendisine rezerve ettiği Kayseri Valiliği'ne mi, yoksa Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine mi?