kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Bodrum Yarbasan evleri yapı kültürünü değiştirdi

Bodrum deyince sıra sıra yan yana dizilmiş beyaz evler akla gelir. Hele son zamanlarda Bodrum'un bazı beldelerinde denizin içine doğru sözde kot farkı diye üç katlı evler yapılmaya başlandı. Bu nedenle bazı belediye başkanlarının başı derde bile girdi. Bugün size tanık olduğum ve Bodrumlular adına gurur duyduğum ve herkesin mutlaka gezip görmesini istediğim bir doğa ve kültür harikası projeden söz etmek istiyorum.
Galatasaray eski kaptanı Cüneyt Tanman ve Arif Obdan ikilisinin, mimar Ebru Erol Toker ve Mühendis Tahir Toker tarafından tasarlanan 'geleneksel mimari', 'geleneksel malzeme' ve 'geleneksel üretim' esaslarına sadık kalarak 'Yarbasan Evleri' Ortakent Yahşi'de yaşama geçirildi. Ortakent Yarbasan Evleri, birbirirnden farklı 27 ev ile atölye-galeri ve bir köy kahvesinden oluşuyor. Evlerin yapımında yöreye özgü geleneksel taş ve ahşap kullanılmış. Banyolarda bulunan küvetler bile taştan oyularak yapılmış.
Arif ve Cüneyt ikilisi bu başarıda en büyük katkıyı Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un sağladığını söylüyor. Her ne kadar burada satılık ev kalmamış olsa da burayı gezip görmenizi özellikle tavsiye eder ve bölgesini çarpık yerleşime kurban vermeyen Belediye Başkanı Kocadon'u kutlarım.