kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DUALAR SU İÇİN Bir anda susuzlukla karşı karşıya kalan başkent Ankara günlerdir perişan durumda. Sağlık hizmetleri aksarken hastaneler acil dışında ameliyatları erteledi. Ankaralılar dün Diyanet’in öncülüğünde Cuma namazı sonrası Allah’a su için yalvardı. Vatandaşlar bu kötü günlerin bir an önce son bulması için dua etti. Erkeklerin cami içindeki dualarına kadınlar da dışarıda katıldı..

Susuzluktan kıvranan başkentte yağmur duası

ANKARA
Ankaralılar, Diyanet'in onayı üzerine yağmur duasına çıktı. Yağmur duası sonrası Kızılay, Kocatepe Camisi'nde vatandaşlara su dağıttı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Susuzluktan kıvranan başkentte yağmur duası
Susuzlukla mücadele eden yüzlerce Ankaralı yağmur duasına çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın onayı üzerine Cuma namazı öncesinde başta Kocatepe Camisi olmak üzere tüm camilerde yağmur yağması, barajların dolması ve su kaynaklarının kurumaması için dua edildi. Kızılay da Kocatepe Camisi'ndeki yağmur duası sonrasında vatandaşlara su dağıtıldı. Miraç Kandili dolayısıyla Cuma namazı sonrasında Miraç Kandili hutbesi de okundu.

İŞTE YAĞMUR DUASI
"Ya Rabbi! Şu Miraç Kandili'nde sana ellerimizi açtık. Bizler aciz kullarınız, sıkıntıdayız. Bizlere acı ve merhamet eyle ya Rabbi. Her tarafı sulayan rahmeti bol bir yağmur ihsan eyle. Bizi yağmurunla sula, bizi ümitsizliğe sevk etme. Irmaklarımızı kurumakta, baraj sularımız çekilmekte. Rabbim sen halimizi görüyorsun. Bizlere merhamet eyle. Gökten bizlere yağmur gönder. Sen kusurlarımızı af eyle, sen günahlarımızı bağışla. Aramızda iyi kulların, duası makbul olan kulların mutlak vardır. Sana el açtık, sen dualarımızı kabul eyle. Faydalı yağmurlar gönder. Bitkilerimizi sula Ya Rabbi. Bizi yaratan Mevlamız sensin. Eşsiz gücünle bize yardımcı ol. Allah'ım ancak sana kulluk ediyor, ancak senden yardım istiyoruz. Bizlere rahmetini gönder, kurumuş meyvelerimize hayat ver. Barajlarımıza, göllerimize yağmurlar ihsan eyle Ya Rabbi. Halimizi sen daha iyi biliyorsun. Topraklarımızı hayırlı yağmurlarınla ıslat Ya Rabbi! Rahmeti bol olan Rabbim, kapına sığındık bizlere yardım eyle Ya Rabbi."