kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cezaevine götürülürken "Bunların hepsi yalan" diyen Özay, aranan eski sevgilisi Akın Büyükoğlu'na da seslenerek "Bu delikanlılığa sığmaz" diye bağırdı.

Özay tutuklandı

Veli SARIBOĞA - Rıdvan TEZEL - Mustafa KAYA
İki gün gözaltında tutulan Tuğba Özay, dün 'çeteye yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı. Kararı duyan Özay'ın, avukatına 'Edip abi beni bırakma' diye sarılıp ağladığı ve baygınlık geçirdiği belirtildi..
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yaşar Öz ve adamlarına yönelik düzenlenen "Rulet Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan dördü kadın 20 kişi ile, Akmerkez Rezidansı'nda meydana gelen silahlı çatışma ile ilgili olarak gözaltına alınan Tuğba Özay, dün İstanbul Adliyesi'ne çıkartıldı. Özay ile birlikte aralarında Yaşar Öz'ün yeğeni Turgut Özyıldırım'ın da bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

GÜN BOYU AĞLADI
Adliyeye sevkedilen Özay, emniyet çıkışında gazetecilerin soruları karşısında suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Asıl suçlular dışarıda. Çıktıktan sonra detaylı açıklama yapacağım" dedi. Çevik Kuvvet otobüsüyle adliyeye getirildiği sırada bitkin olduğu görülen Özay, zanlılardan Filiz Özyıldırım ile kelepçelendi. Özay, kelepçeleri saklamaya çalıştı. Sanıklar ifadeleri öncesinde tek tek sağlık kontrolünden geçirilirken, Özay'ın elinde panik atak hastalarının kullandığı antidepresan ilaçlarından olduğu görüldü. Özay ifade vermek üzere getirildiği adliye nezarethanesinde baygınlık geçirince polisler tarafından bodrum kattaki bir koridora çıkartıldı. Özay'ın Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'ın sorularını yanıtlarken de ağladığı belirtildi. Özay'ın savcıya verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, Yaşar Öz'ü KKTC'deki Grand Rubi Casinosu'nun ve Çeşme'deki Savaş A.'nın otelinin açılışından tanıdığını söyleyerek, "Öz ile tanışıklığım bundan ibaret. Büyükoğlu ile yaklaşık altı ay ilişkimiz oldu. Ayrılmayı istediğimde kendisi bunu kabul etmeyip içip içip beni tehdit etti. Bu durumu polise de bildirdim. Daha sonra Savaş A.'ya durumu anlattım. Öz'ün adamı olduğu için telefonu dinleniyormuş. O da durumu Abdülcabbar Kibaroğlu'na iletmiş. Ben azmettirmedim" dediği öğrenildi.

11 KİŞİYE TUTUKLAMA
Yaklaşık beş saat süren savcılık ifadelerinden sonra üç kişi serbest bırakıldı. Aralarında Tuğba Özay'ın da bulunduğu 18 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme, Tuğba Özay, aralarında Yaşar Öz'ün yeğeni Turgut Özyıldırım ve Yaşar Öz'le birlikte yakalanan Bengü Karagözler'in de bulunduğu 11 kişiyi tutukladı. Emekli emniyet müdürü Mustafa Cankurt'la birlikte 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkemenin kararını duyan Özay'ın avukatı Edip Önder'e sarılarak "Beni bırakma" diyerek ağladığı ve baygınlık geçirdiği öğrenildi. 'Çeteye yardım ve yataklık' suçunda tutuklanan Özay Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi.
Haberin fotoğrafları