kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mayın tuzağı: İkisi subay, altı yaralı

İshak KARA HAKKARİ - MERKEZ
Hakkâri'de sivil araca düzenlenen mayın saldırısında binbaşı Çelik ve oğlu ağır yaralandı. Saldırıda yaralananlar arasında bir yüzbaşı, 3 de asker bulunuyor..
Hakkâri'de terör örgütü PKK üyeleri tarafından yola döşenen mayının sivil bir aracın geçişi sırasında patlatılması sonucunda araçta bulunan binbaşı ve oğlu ağır yaralandı. Patlamada, bir yüzbaşı ile 3 askerin de yaralandığı bildirildi. Patlama Hakkâri'den 35 kilometre uzaklıkta bulunan Geçitli köyünde dün meydana geldi. Tayini Muğla'ya çıkan Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı Mustafa Çelik, görev yerine atanan ismi öğrenilemeyen jandarma yüzbaşı ile birlikte Durankaya beldesini ziyaret edip köylülerle bir süre sohbet ettikten sonra Geçitli Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı'na gitmek üzere yola çıktı. Teröristlerin yola döşediği uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu minibüste bulunan ve 3 asker, yeni atanan Yüzbaşı ve Binbaşı Mustafa Çelik ile araçta bulunan oğlu yaralandı. Helikopterle Hakkâri Asker Hastanesi'ne kaldırılan binbaşı ve oğlunun sağlık durumlarının ağır, diğer yaralıların ise iyi olduğu bildirildi. Hakkâri Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 6 kişinin yaralandığını, söyledi.

ŞEMDİNLİ'DE 4 YARALI
Öte yandan Yüksekova-Şemdinli Karayolu'nun Şapatan Geçidi mevkisinde terör örgütü PKK mensuplarınca daha önceden yola döşenen mayının, uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 astsubay, 2 er ve 1 korucu yaralandı.