kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ankaralılardan su tasarrufu isteyen Melih Gökçek, "Bu oran yüzde 25’e ulaşırsa su kesintisi olmaz" diyerek müjde verdi.

Gökçek kızdı: Namussuzlar

Su tankerlerinden ailesinin menfaat elde ettiği iddiaları, Belediye Başkanı Gökçek'i öfkelendirdi. Canlı yayında küfür etmek üzere iken kendini tutan Gökçek, "Bunlar şerefsiz, namussuz, alçaktır" dedi..
Susuzluğun nedeninin zamanında yapılmayan yatırımlar olduğunun ortaya çıkmasıyla sıkıntılı günler geçiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iddialar karşısında çileden çıktı. Ankara'da su taşıyan tankerlerin ailesiyle bağlantısı olduğu ve bu yolla gelir sağladığı iddiasına sert karşılık veren Gökçek, canlı yayında az kalsın küfür ediyordu. Kesinti uygulanan hastanelere tankerlerle su taşıyarak mağduriyetin önlenmesini sağladığını söyleyen Gökçek, tankerlerden menfaat sağladığı iddiaları anımsatılınca, "Bu tankerlerle ailemin iş ilişkisi olduğunu iddia etmek alçaklıktır. İnsanların felaketi üzerine para kazanma yolunu seçmek gibi bir hainlik olabilir mi? Bize bunu isnat eden şerefsizdir, alçaktır. Böyle bir iddiayı ortaya atan şahsiyetsiz, şerefsiz, alçak, namussuzdur. Bunu dedikodu olarak ortaya çıkaran da, yayan da şerefsizdir" dedi.

SU TASARRUFU ÇAĞRISI
Sinirlerine güçlükle hâkim olan Gökçek, Sağlık Bakanlığı'nın patlayan borular nedeniyle Ankara suyunun kullanılmasının bir süre sağlık açısından sakıncalı olduğu iddiasına canlı yayında "Yok öyle bir şey" deyip su içerek karşılık verdi. Ankara'ya 10 gün boyunca su vereceklerini açıklayan Gökçek, "Yüzde 25 oranında bir tasarruf sağlanırsa su kesilmeyecek. Bu nedenle küçük tasarruflarla su kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor" dedi. Öte yandan ODTÜ Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tarık Şengül, 257 öğretim elemanı adına, Ankara'daki su sıkıntısına ilişkin, Kızılay Güvenpark'ta bir basın açıklaması yaptı. Şengül basın açıklamasında "Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere, tüm yetkilileri istifaya, İçişleri Bakanı, sorumlular hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz" dedi.