kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"Mankenlerin tasarımcılar tarafından soyulması doğaldır."

'Birçok tasarımcı mankenlerinin soyunmasını ister'

* "Çoğunluğu aşırı zayıf kadınlar ve gay'lerden oluşan bir sektörde, manken kızların evlenme olasılığı düşüktür. Düzgün erkekler reklam kampanyalarında yer alan kızlara yüz vermezler."

* "Kate Moss'un kokain kullanmasının çok kötü olduğunu düşünüyorlar. Oysa mankenlerin kullandığı ilaçları bir bilseler! Cilt bozuklukları için ajansların zorla verdiği bir ilaç var mesela. Her dört haftada bir, ilacın kullanıldığı süre boyunca hamile kalmayacaklarına dair bir anlaşma imzalıyorlar. Kalırlarsa da kürtaj olmak zorundalar çünkü çocuğun sağlıksız olacağı kesin. İlaç, vücudu tamamen kurutuyor. Ve hormonları dengeli olmayan, buluğ çağındaki küçücük kızlara bile aldırıyorlar bu ilacı. Çünkü önemli olan ergenliklerini atlatabilmeleri değil, reklam kampanyasının hakkını verebilmeleri!"

* "Birçok tasarımcı defileden önce mankenlerin vücutlarını görmek ister. Kalçaları nasıl duruyor veya pantolonlar olacak mı diye bakıyorlar. Sadece erkekler değil, kadınların da baştan istenebiliyor. Kate Moss da, çıkacağı ilk Vivienne Westwood defilesinden önce, diğer tüm kızlarla beraber soyunmuştu."

* "Anoreksik mankenlerin elleri dolaşım bozuklukları yüzünden renk değiştirir. Şoka giren vücutları, ısınmak için kendilerini korumaya çalışır ve tüylenme başlar."

* "Süpermodellik öldü. Mankenler artık çok nadir olarak büyük anlaşmalar imzalayabiliyor. Onların yerine reklam kampanyalarında aktrisler tercih ediliyor. Yine de iyi manken sayılabilmek için ya Amerikan Vogue'un çekimlerinde yer almanız ya da Prada, YSL, Gucci gibi markaların kampanyalarında görülmeniz gerekir."

* "Milano, tam bir et pazarıdır. Bir gece kulübünde genç Rus kızlar (mankenler) zengin adamlara pazarlanmaya çalışılıyor..."

* "Bir ara mankenlerin hepsi birbirleriyle beraber oluyordu. Lezbiyenlik furyası artık sona erdi. Şimdi ya çocuk doğuruyorlar, ya köpek gezdiriyorlar ya da örgü örüyorlar."