kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tasarımcıların ‘ilham’ duraklarından biri de vintage mağazaları.

'Modacıların tasarım çaldığı' mağazalar var'

* "Paris Moda Haftası'na katılmak, her tasarımcının en büyük düşüdür. Orada ciddiye alınırsınız. Ama rekabet çok büyüktür. Alexander McQueen gibi ilk defileniz için 1.2 milyon dolarlık bir bütçeniz yoksa, dikkat çekmek için Hüseyin Çağlayan veya Sophia Kokosalaki gibi fazla avangard takılmanız gerekir."

* "New York Moda Haftası'nın en iyi yanı, diğer tasarımcıların ne yaptığından haberdar olabilmektir. Marc Jacobs, Anna Sui, Michael Kors, Calvin Klein ve Ralph Lauren ne yapmış diye mutlaka bakmak gerekir. Küçük modaevlerinin bir sonraki sezonun trendlerinden mutlaka haberdar olmaları ve kreasyonlarında bulundurmaları şarttır. Ondan birkaç detay, bundan birkaç renk alırlar. Herkes kırmızı kullanırken siz turkuvaza giderseniz, bitersiniz!"

* "Muccia Prada en ileri görüşlü moda tasarımcısıdır. Balenciaga, Azedine Alaia, Marc Jacobs, Alexander McQueen ve Hüseyin Çağlayan ne yapmış diye de mutlaka bakılmalıdır."

* "Tasarımcılar her zaman birbirlerinin işlerini çalarlar. Londra'daki Portobello bölgesinde bulunan vintage bir elbisenin etiketini söküp öylece podyuma yollayan çoktur. Bazen bunlar o kadar bariz olur ki, nasıl olur da kimse fark etmez aklımız almaz. Dikkatli gözler Balenciaga ceketleri veya Dior elbiseleri bambaşka defilelerde sıklıkla görebilir."

* "Özellikle İngiliz modacıların, tasarım çalmaya gittiği belli başlı yerler vardır: Batı Londra'daki Relik, Chelsea'deki Steinberg ve Tolkien, Notting Hill'deki One of a Kind bunlardan bazlarıdır."