kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tunceli'deki Cobra ve Sikorsky helikopterlerinin de yer aldığı operasyona katılan askerler, dağlık ve ormanlık arazide karış karış PKK'nın izini sürüyorlar.

40 PKK'lı çemberde

Mürsel ACAY - Hüseyin KAÇAR Hacer PEKSIDAT / MERKE
Tunceli'nin Hozat ilçesinde 5 bin askerle gerçekleştirilen operasyonda 40 PKK'lı çembere alındı. Kaçarken araziye mayın döşeyen PKK'lıların yakalanması an meselesi..
Güvenlik güçlerinin 5 bin askerle Tunceli-Sivas-Erzincan üçgeninde başlattığı operasyonda, başlarında sözde Dersim Eyalet Komutanı "Baver" kod adlı teröristin bulunduğu yaklaşık 40 PKK'lı Tunceli'nin Hozat ilçesi yakınlarındaki Kinzir bölgesinde çembere alındı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve 51'inci Motorize Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerle teröristler arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor. Ormanlık ve sarp bir yapıya sahip olan bölgedeki operasyona, Sikorsky ve Süper Cobra helikopterler de destek veriyor.

İKİ ASKER YARALI
Teröristlerin çemberi yararak Aliboğazı bölgesine doğru kaçmaya çalıştıkları ve kaçarken de araziye mayın döşedikleri belirtildi. Önceki gün 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, operasyonun devam ettiği bölgede dün ve önceki gün 8 terörist ölü ele geçirilmiş, bu teröristlerin üzerlerinde Amerikan yapımı 2 M-16 tüfekle 15 kilo C-4 plastik patlayıcı, 3 uzaktan kumandalı oto alarm sistemi ve bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunmuştu. Bu arada operasyon sırasında, biri mayın patlaması biri ise yaşanan çatışma sonucu iki güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi. Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kırsal alanda sürdürülen operasyonlarda yaralanan iki güvenlik görevlisinin, helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Önceki gün akşam saatlerinde ölü ele geçirilen iki teröristten birinin ise kadın olduğu belirtildi.