kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Vişneli sufle

Ekmeklerin kabuğunu ayırıp, küçük doğrayın. 1.5 çorba kaşığı margarini eriterek, ekmekleri 1 çorba kaşığı şekerle yağda çevirin. Limon kabuğunu ekleyin ve vişne suyunu gezdirin. Kalan yağı bal ve tarçınla karıştırın. Ekmek, vişne, nişasta ve yumurta sarılarını karıştırın. Bir tepsiyi sıcak suyla doldurun. Yumurta beyazlarını şeker ile çırpın. Harcın içine koyup karıştırın. Sufle kaplarını yağlayıp, şeker serpin. Kapların 3/4'üne karışımı doldurun. Sıcak su olan fırın tepsisine koyun. 25 dakika 200 dereceli fırında pişirin. Böğürtlen, su ve tozşekeri bir taşım kaynatın. Mısır nişastasını katıp, biraz daha kaynatın. Sosu ocaktan alın. Fırından aldığınız sufleleri bıçakla yanlarını kesin ve tabağa ters çevirin. Hazırladığınız sosla servis yapın.

MALZEMELER
*
3 dilim tost ekmeği

* 5 çorba kaşığı margarin

* 1/3 su bardağı toz şeker

* 100 gram vişne

* 1 tatlı kaşığı rende limon kabuğu

* 4 çorba kaşığı vişne suyu

* 1 tatlı kaşığı bal

* Bir tutam tarçın

* 5 çorba kaşığı nişasta

* 3 yumurta

* 50 gram böğürtlen

* 1 çorba kaşığı mısır nişastası

* Yarım çay bardağı su

* 3 çorba kaşığı toz şeker