kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Elmalı piliç

Isıtılmış yağda etlerin her iki yüzünü altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 4'er dakika pişirin. Tavadan alın ve sıcak tutun. Aynı tavaya soğanları ilave edin, soğanlar sararıp yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 3 dakika soteleyin ve elmaları katın. Hızlı ateşte elmalar altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Hızlı ateşte pişirmeye devam ederek elma suyunu ekleyin ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Piliç suyunu katın, karıştırın ve tekrar kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Tavaya etleri ilave edin, kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya ve sos hafif koyulaşıncaya kadar 8-9 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber serpin, pilav veya patates püresiyle beraber servis yapın.

MALZEMELER
*
1 paket piliç light göğüs

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet soğan (piyaz doğranmış)

* 2 adet elma (soyulmuş, her biri 8'e kesilmiş)

* 1 su bardağı elma suyu

* 1/2 su bardağı piliç suyu

* Tuz

* Karabiber (arzu edilen miktarda)