kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Muzlu hurma tatlısı

Malzemeler
*
100 gr. hurma
* 1 çay bardağı su
* 1 çorba kaşığı bal
* 90 gr. tereyağı
* 1 su bardağı esmer tozşeker
* 1,5 su bardağı kekun
* 1 çorba kaşığı muskat
* 1 çay bardağı yulaf ezmesi
* 2 adet muz
* 400 gr. pudra şekeri
* 30 gr. tereyağı
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı su
Hurma, su ve balı harmanlayın. Üzerini kapatmadan, kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Suyunu hafif çekinceye kadar 2-3 dakika daha pişirin. Soğuyuncaya kadar dinlendirin. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam ederek, sırasıyla ve yavaş yavaş unları, 1 çay kaşığı muskat, hurma karışımı, yulaf ezmesi ve muzu katıp iyice karıştırın. Yağlanmış 25x30 cm. ebatlarında bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilınıncaya kadar yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Pudra şekerine tereyağı ve limon suyunu katıp, iyice karıştırın. Şeker sürülebilecek kıvama gelmediyse yavaş yavaş suyu ilave edin. (Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.) Pudra şekerini kekin üzerine sürün. Kalan muskatı serpip dilimleyerek servis yapın.

Hindi bonfile
Malzemeler
*
1 paket hindi bonfile
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 5 adet kuru kayısı
* 3 adet yeşil soğan (2,5 cm. uzunluğunda doğranmış)
* Tuz
* karabiber (arzu edilen miktarda)
Yağı ısıtın. Etlerin her iki yüzünü, hızlı ateşte yaklaşık 3'er dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Kayısı ve soğanları ekleyip, tuz ve karabiber serpin. Kapak kapatıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Etleri kayısı dilimleri ile birlikte, üzerine tavadaki sudan gezdirerek servis yapın.

Sucuklu çıtır ekmek
Malzemeler
*
3 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı su
* 1 kangal hindi sucuk (halka doğranmış)
* 5 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı çörekotu
Un ve tuzu karıştırıp, ortasını havuz şeklinde açın. Suyu ilave edip, dairesel hareketlerle una yedirin. Unlu bir yüzeyde hamuru yoğurup, üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Hamuru 5 eşit parçaya bölün, her bir parçayı yarım santim kalınlığında ve 15 cm. çapında açın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine birkaç yerinden çatal batırıp, yağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar sararıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın. Hamurların ortası boş kalacak şekilde, sucukları balık sırtı şeklinde yerleştirin. Ortalarına yumurtaları kırıp, çörekotu serpin. Fırının ısısını 200 dereceye yükseltin. Tepsiyi tekrar fırına yerleştirip, sucukların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.