kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlam: Atılan gol turun habercisidir

Yeni Haber
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımıyla yaptıkları sezonun ilk resmi maçının oldukça zor geçtiğini söyledi.

*"TAM İSABET" haberini okumak için tıklayınız

Sağlam, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, çok mücadele eden ve koşan bir ekiple oynayacaklarını daha önceden bildiklerini belirterek, ''Biz hafta boyunca kapalı defansı açma çalışmaları yaptık. Ancak ilk yarıda bu çalışmalarımızı sahaya yansıtamadık. İkinci yarıda ise daha üretken olup geç de olsa bir gol bulduk ve maçı kazandık'' diye konuştu.

''Atılan gol turun habercisidir'' diyen Sağlam, zor da olsa kazanmayı başardıklarını kaydederek, ''Bugün kadromuzda 9 tane 23 yaş altı oyuncu vardı. Yıllardır Beşiktaş'ta olan ancak forma şansı bulamayan oyuncularımız sahadaydı. Maçı kazanırken birçok oyuncumuzu da kazandık. Ama performansı istediğimiz düzeyde olmayanlar da vardı. Bu konuda da anlayışlı olmalıyız. Özellikle yeni gelen oyuncularımızdan Tello ve Cisse bu ambiyansı ilk kez yaşadılar'' dedi.

''İKİNCİ MAÇ DAHA RAHAT GEÇECEK''

Bu akşam kazanmanın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Sağlam, ''Rakip orada gol atmak isteyecek. Bu da bizim için avantaj. İkinci maç bu maçtan çok daha rahat geçecek'' diye konuştu.

Maçın başarılı isimlerinden Serdar Özkan'a da değinen Sağlam, bu futbolcunun kamp sırasında çok iyi çalıştığını belirterek, ''Biz de formayı verdik. İyi oynadı. Performansını daha da artıracağına inanıyorum'' ifadesini kullandı.

''OPTİK BAŞKANA ARMAĞAN EDİYORUZ''

Bu galibiyeti geçtiğimiz günlerde vefat eden Beşiktaş tribün liderlerinden 'Optik Başkan' lakaplı Mehmet Işıklar'a armağan ettiklerini ifade eden Sağlam, siyah-beyazlı taraftarlara da maç boyunca verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

YÖNETİMİN ALDIĞI KARARLAR

Sağlam, Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun bugün aldığı futbol şubesini kaldırma kararıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, ''O konular idaridir. Yönetim bir karar almıştır'' derken, menajer Ali Gültiken'in yerine Sinan Engin'in getirileceği söylentileri için ise, ''Bu konuyla ilgili bir bilgim yok. Bu nedenle sizlere bir şey söyleyemem. Ben de sizden duyuyorum'' diye konuştu.

Son olarak Fenerbahçe ile Almanya'da yapacakları Süper Kupa maçına değinen Sağlam, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kupayı almak istediklerini ifade ederek, artık bu maçı unutup yarından itibaren Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Beşiktaş, yarın sabah yapacağı antrenmanla Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacak.

KOUTCHOUK: ''TUR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ''

Sheriff Tiraspol Teknik Direktörü Leonid Koutchouk ise burada kazanmak istediklerini ve yenildikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Koutchouk, tur şanslarıyla ilgili bir soruya, ''Benim Şampiyonlar Ligi'nde dördüncü tur maçım. Hepsinde sonuna kadar mücadele ettik. Rövanşta da sonuna kadar mücadele edip turu geçmek için elimizden geleni yapacağız'' diye yanıt verdi.

Beşiktaş karşısında İstanbul'da açık oynamanın çok zor olduğunu ifade eden Koutchouk, ''Mümkün olduğu kadar rakibi sahamızdan uzak tutmaya çalıştık. Beşiktaş'ın tehlikeli bir takım olduğunu biliyorduk. İkinci yarıda pozisyon da bulduk ama atamadık'' diye konuştu.

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş