kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avrupa'da toplam konutun yüzde 11.8'i son 20 yılda üretildi

TOKİ'nin araştırmasına göre Avrupa Birliği'ne üye ülkeler arasında 1990 yılı sonrasında üretilen konut, toplam konut stokunun yüzde 11.8'ini oluşturuyor. Konutların yüzde 63.5'inin 1945-1990 yılları arasında inşa edildiği Avrupa'da, bazı ülkelerin konut politikaları şöyle:

* ALMANYA: Konut üretiminin özel sektör ile kamu sektörü arasında bölüştürüldüğü Almanya'da, kiralık sosyal konutlar daha çok kooperatif ve anonim şirketlerden oluşuyor. Ülkede, 2013 yılına kadar 3 milyon 690 bin konuta gereksinimi olacağı tahmin ediliyor.

* FRANSA: Fransa'da çok daireli konut politikalarında kat mülkiyeti, zorunlu karma mülkiyet ve kiralık konut yasaları bulunuyor. Kamu kurumlarının konut yenilemede yalnızca konut nitelik araştırması yapmaktan sorumlu olduğu ülkede, 2013 yılına kadar 2 milyon 990 bin konuta ihtiyaç olacağı öngörülüyor.

* İSPANYA: Kamu sektörünün konut yenileme alanında konut talep ve nitelik araştırmalarından sorumlu olduğu İspanya, son yıllarda Avrupa konut piyasasında en önemli pazar haline geldi.