kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rüştü'den Fenerbahçe'yi kızdıracak sözler

Yeni Haber
F.Bahçe'den Beşiktaş'a transfer olan milli kaleci Rüştü ''Beşiktaş'ı tercih etmem, içimdeki oynama isteğimden kaynaklandı'' dedi..
Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin ağustos sayısında röportajı yer alan deneyimli kaleci, Beşiktaş'a transferiyle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

''Bu konuda aslında hep şunu söyledim. 'Ben oynamak istiyorum, çünkü Türk futboluna hizmet edebilecek gücü ve inancı hep taşıyorum' dedim. Beşiktaş da bu düşüncelerime uygun bir takımdı. Dolayısıyla Beşiktaş'ı tercih etmem de içimdeki oynama isteğimden kaynaklandı. Bunun arkasında herhangi başka bir neden aramanın ya da başka şeyler konuşmanın pek anlamı yok. Ben sadece önümde Türk futboluna hizmet edebilecek yıllar olduğunu düşündüğüm için bu kararı aldım.

''Rüştü, ''Fenerbahçe'de kalırsan oynayamayacağını mı düşünmüştün'' şeklindeki bir soru üzerine de ''Orada kamuoyuyla paylaşamayacağım bir takım gelişmeler vardı. Özellikle teknik direktör bazında bir takım sıkıntılarım oldu. Ben de açıkçası bu sıkıntılarla bir kez daha uğraşmak istemedim. Çünkü geçtiğimiz sezon sakat olmama rağmen bana sıkıntı yaşatmışlardı ve eğer kalsaydım aynı şeyleri bir daha yaşayacaktım. Oynayacaktım, oynamayacaktım. Dolayısıyla Milli Takım'a hizmet edememek gibi bir sorun ortaya çıkacaktı. Açıkçası ben de bunu istemedim'' diye konuştu.Milli file bekçisi, Fenerbahçe'de kalması durumunda oynamama endişesinin performansla ilgili olmadığını, başka nedenler bulunduğunu ifade etti.

''NEGATİF BİR TAKIM DÜŞÜNCELERLE KARŞILAŞTIM''

Rüştü Reçber, daha sonra şunları kaydetti:''Barcelona'ya gidene kadar Fenerbahçe'ye 9 sezon hizmet ettim. Üstelik sıradan bir takıma da değil, dünya devlerinden birine gittim. Aslında bu transfere hem Fenerbahçe'nin çok sevinmesi hem de Türk futbol camiasının gurur duyması gerekirdi, ama bunların hiçbiri olmadı. Tabii bana destek veren Fenerbahçeliler, futbolseverler ve medya mensupları vardı, ama tam anlamıyla, bir bütün halinde böyle bir desteği hiçbir zaman hissedemedim. Akabinde geri döndüğümde ise negatif bir takım düşüncelerle karşılaştım. Bunu genele vurmak yanlış olur, ama bazı kesimlerde bu negatif bakışı görmek mümkündü. Tabii bunların bir oluşumu vardı. Detaylarına girmek istemiyorum, ama bu negatif oluşumu kimlerin ve neden hazırladığını da az çok biliyordum. Diğer yandan da başarımı isteyen ve Fenerbahçe'ye yapmış olduğum hizmetleri bilen insanlar da bana her zaman saygı duydu, her zaman takdir etti. Sıkıntılarımı dışa vurmam.''

FENERBAHÇE'DEN BEŞİKTAŞ'A

Rüştü Reçber, ''Beşiktaş'a imza attın, ama 'Ben hala Fenerbahçeliyim' diye bir söz ettin. Kimine göre açık sözlü davrandın, kimine göre de yanlış yaptın. Bu sözün ortaya çıkardığı tepkilerin ardından şimdi de 'İyi ki söylemişim' diyor musun, yoksa pişman mı oldun'' şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

''Olaya iki farklı açıdan bakmak gerek. Birincisi, uzun yıllar hizmet ettiğim ve gerçekten de bütünleştiğim bir kulüp vardı. Bundan sonraki yıllarda da bu durum devam edecek. Orada emek verdim, hizmet verdim ve dolayısıyla da ismimi oradaki insanların yüreğine kazıdım. Bunun farkındayım. Bir de diğer boyuttan bakmak lazım. Oynamış olduğum her kulüpte, benliğimle, kişiliğimle, karakterimle, yeteneğimle, bilgi ve becerilerimle tam anlamıyla hizmet eden bir insanım. Şu anda Beşiktaş'tayım ve bütün bu saymış olduğum özelliklerimi burada göstereceğim. Tabii Beşiktaş camiası ilk etapta bu tip olaylardan dolayı burkulabilir, ama bir kere ben milli bir oyuncuyum. Ümit Takım dahil, 15 yıldır milli takımlara hizmet ediyorum. Bayrağı her yerde temsil eden bir oyuncuyum. Bir büyük camiadan bir başka büyük camiaya geçmemin iki takımın taraftarları açısından da bir sıkıntıya yol açacağını sanmıyorum. Şu ana kadar da Beşiktaş camiası, yöneticisi, futbolcusu ve taraftarıyla beni kabul ettiğini gösteriyor. Ben de performansımla bu insanlara karşılığını vereceğimi düşünüyorum.''

BEŞİKTAŞ'TA HİÇ YABANCILIK ÇEKMEDİM

Beşiktaş'a gelirken negatif bir tavırla karşılaşacağını aklından hiç geçirmediğini kaydeden Rüştü, ''Çünkü oyuncuların çoğu arkadaşlarım ve kardeşlerim. Büyük bölümüyle Milli Takım'dan, bir kısmıyla da dışarıdan tanışıyoruz. Burada büyük bir saygı ve sevgiyle karşılandım, hiç yabancılık çekmedim. Benim üzerime düşen de gösterilen bu sevgi ve saygıya aynı şekilde cevap verebilmektir'' dedi.

Bu transfer sonrası, futbolu bıraktıktan sonra, ne Fenerbahçeli Rüştü, ne de Beşiktaşlı Rüştü olarak kabul edilmemek gibi bir riskle karşı karşıya bulunduğunun hatırlatılması üzerine de deneyimli kaleci, şunları ifade etti:''Böyle bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Az önce de söyledim, ben milli bir futbolcuyum, yıllarca bayrağımızı dalgalandırdım. Uzun bir süre büyük bir camiaya hizmet ettim, oradan da yine bir büyük camiaya geldim. Neden gelmek istediğimi, düşüncelerimi, hedeflerimi beni tanıyan insanlar çok iyi bildiği için, futbolu bıraktıktan sonra hangi tarafın bana sahip çıkacağını çok iyi biliyorum. İnanıyorum ki hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe camiaları beni sahiplenecek. Futbolu bıraktıktan sonra ilerleyen yıllarda bunu çok net biçimde göreceğiz zaten.

HAKAN ARIKAN İLE REKABET

Rüştü Reçber, (A) Milli Takım kadrosunda da yer alan yeni takım arkadaşı Hakan Arıkan'la girişeceği rekabetle ilgili bir soruyu da şöyle cevapladı:

''Hakan genç bir kardeşimiz ve Süper Lig deneyimini geçtiğimiz sezon yaşadı, ancak ondaki yetenek ve potansiyel gelecek yıllar için son derece ümit verici. Şu an ikimiz de milli takımdayız ve bu bizim için bir avantaj. Çünkü benim ona vermek istediğim, onun da benden öğreneceği çok şeyler var. Futbolu bıraktıktan sonra üzerinde emeğim olan insana kaleyi devretmek isterim. Oynamış olduğum kulüpte de buna çok uğraştım. Şimdi Beşiktaş'tayım ve burada da aynı şeyi yapacağım. Ben bıraktıktan sonra Hakan'ın kalede uzun yıllar kalacağı inancındayım. Çünkü kendisinde o yeteneği ve potansiyeli görüyorum. Ben vereceğim, o da almasını bilecek ve böyle devam edecek.

''Kendisini birinci kaleci olarak görmediğinin altını çizen Rüştü, ''Bu hocamızın takdiri. Ben hizmet etmeye geldim. Oturarak veya sahada hizmet etmesini bilirim'' dedi.-

LİGDEKİ YARIŞTA AVANTAJ BİZDE

Turkcell Süper Lig'de yeni sezonun geçen sezona oranla çok daha çekişmeli geçeceğini savunan Rüştü, şampiyonluk yarışında ise yeni takımı Beşiktaş'ı avantajlı gördüğünü söyledi.

Rüştü, ''Bu defa geçen sezondaki gibi bir lig olmayacak, herkesin bunun farkına varması lazım. Geçtiğimiz sezon dört büyükler hiçbir zaman olmadıkları kadar kötü bir sezon geçirdi. Bu sezon ise tam tersi olacak. Çünkü çok iyi transferler yapıldı. Üstelik dört büyüklerin geçtiğimiz sezon yaşadıkları kötü gidişten dersler çıkardıklarını düşünüyorum. Bu sezon dört büyük takım arasında çok çekişmeli ve mücadeleli bir lig bekliyorum'' dedi.

Deneyimli kaleci, şampiyonluk yarışıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de ''Ben en büyük avantajın bizde olduğunu düşünüyorum. Takımdan ayrılan arkadaşımız yok gibi. Yapılan transferler de nokta transferlerdi ve takımın eksik bölgeleri takviye edildi. Hocamızın inançlı ve çok ciddi bir insan olması da bizi başarıya taşıyacak'' diye konuştu.Rüştü, Avrupa Şampiyonlar Ligi'yle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de ''Camiamızın bizden beklentilerinin farkındayız ve Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz'' dedi.-

MİLLİ TAKIM'DA 2008 REKABETİNDE BEN DE VARIM

Milli kaleci, (A) Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılması durumunda kaledeki rekabette kendisini nerede gördüğünün sorulması üzerine şöyle konuştu:

''2008 finallerine henüz gitmiş değiliz. Ama gittiğimizi varsayarak cevap verebilirim. İddialı bir insanım ve elbette 2008 rekabetinde ben de varım. Ancak bu iddialı sözleri ederken amacım karar mekanizmasındaki insanları etkilemek değil. Ben çalışırım, elimden geldiği kadar hizmet vermeye uğraşırım. Takdir hocalarındır. İsterlerse 'yanımda otur', isterlerse 'tribüne çık', isterlerse de 'buyur sahaya' derler. Dolayısıyla bizler belirli bir süreci yaşamış insanlarız. Bu saatten sonra da 'Aman ben oynayayım, o oynamasın' gibi düşünecek halim yok. Hizmetin en iyisini ve en doğrusunu vermeye çalışırım.''

KULAKLARIMI TIKAYIP İŞİMİ YAPARIM

Eski takımı Fenerbahçe'ye karşı Beşiktaş formasıyla ilk maçını hafta sonunda Almanya'daki Süper Kupa karşılaşmasında vereceğinin ve sarı-lacivertli taraftarlardan tepki bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine de Rüştü, ''Bu maç Türkiye'nin herhangi bir yerinde de oynanabilirdi, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda da. Dolayısıyla ben olumlu veya olumsuz her şeye açığım. Kulaklarımı tıkayıp işimi yaparım'' dedi.Kadıköy'deki lig maçında Fenerbahçe seyircisinden ne beklediğinin sorulması üzerine de deneyimli file bekçisi, ''Fenerbahçe camiası ve taraftarı ne yapacağını bilir. Onu da 11. haftada hep birlikte göreceğiz'' derken, olası bir tepki durumunda neler hissedeceğinin sorulması üzerine, ''Ben öyle bir şey olacağını hiç düşünmüyorum bile, ama olsa bile amenna'' diyerek röportajını tamamladı.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş