kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal sinirlendi: Dakika bir gol bir

CHP lideri, Prof. Üskül'ün "Yeni anayasadan Atatürk milliyetçiliği ile ilke ve inkılapları çıkarılabilir" sözleri için konuştu: Kınıyorum. Dakika bir gol bir..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP'nin yeni hukukçu milletvekili Prof. Zafer Üskül'ün "Atatürk milliyetçiliği ile Atatürk ilke ve inkılapları anayasadan çıkarılmalı" sözlerine sert tepki gösterdi. "Dakika bir gol bir" diyen Baykal, Prof. Üskül'ün sözleri hatırlatılınca, şunları söyledi: "Daha şimdiden AKP'nin milletvekilleri ülkenin anayasa değişikliği konusunda anlayışlarını ortaya koymaya başladılar. Bunları üzüntü ile izliyorum. Türkiye'nin çözülmesi gereken pek çok sorunu var. İnsaf edin. Bu konuların gündeme getirilmesi üzüntü vericidir. Türkiye'nin temel mutabakatının dayandığı temelleri sarsan bir arayış içine girmemizin hiçbir anlamı yoktur. Bunlar sorumsuzca girişimlerdir."

MHP'YE ELEŞTİRİ
Baykal, MHP'nin genel kurula gireceğinin ortaya çıkmasından sonra Köşk seçimi için belirsizliğin ortadan kalktığını belirterek, şöyle devam etti: "Burada önemli olan AKP'nin cumhurbaşkanını, başbakanın daha önce ifade ettiği gibi, uzlaşmayla seçme anlayışını sürdürüp sürdürmediğidir. Geldiğimiz noktada zorluk olmayacaktır. 'Bizim için kimin aday gösterildiği önemli değildir' anlayışını bir muhalefet partisi ifade etmiştir."

LİVANELİ ELEŞTİRİSİ
Baykal, Zülfü Livaneli'nin gündeme oturan "Terlikli yemek ve Erdoğan ile yapılan gizli görüşme" açıklamasına da değindi: "Kendisi Erdoğan'ın Başbakanlığının önünün açılmasına karşı çıkmıştır, biz destek vermişizdir. Rakiplerimize hak kısıtlaması yaparak demokratik yarış olmaz, biz buna inandık. Mehmet Sevigen'in evinde yapılan sohbetin 5 yıl sonra gündeme getirilmesini yadırgıyorum."