kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dizide ağır abi Müzikalde ağır abla

EYLEM BİLGİÇ
21.07.2007
Hatırla Sevgili'de, sağcı Yaşar'ı canlandıran Umut Kurt, Hisseli Harikalar Kumpanyası'nda, kadın kılığında göbek atıp şarkı söyleyen Cafer'i oynuyor..
Umut Kurt, son dönemin dikkat çeken genç oyuncularından biri. Beynelminel'de canlandırdığı Haydar karakterinden sonra Hatırla Sevgili'nin Yaşar'ı olarak karşımıza çıkan 26 yaşındaki oyuncu, son olarak da Hisseli Harikalar Kumpanyası'nda seyirciyi gülmekten kırıyor. Hatırla Sevgili'nin ağır abisi, sağcıların önderi Yaşar'ı, müzikalde kadın kılığında göbek atıp şarkı söyleyen Cafer kılığında karşısında gören seyirci gözlerine inanamıyor. Aynı zamanda BKM Mutfak'ta oyunculuğa devam eden Umut Kurt'la sağ sol meselelerini ve canlandırdığı karakterleri konuştuk.

- Hatırla Sevgili'deki Yaşar karakterinden sonra karşımıza Hisseli Harikalar Kumpayası'nın Caferi olarak çıktınız ve hepimizi çok şaşırttınız...
- Biz bir karakteri canlandırırken seyirciye, o karaktere çok yakın kişilermişiz gibi geliyoruz. Halbuki öyle değil. Ben ne Yaşar gibi, ne Cafer gibi, ne de Beynelminel'de canlandırdığım Haydar gibi bir adamım. Biz oyunculuk eğitimi alırken Hamlet de oluyoruz, ceset de oluyoruz, yerde duran bozuk para da. O kadar farklı şeyleri canlandırıyoruz ki, birkaç farklı adamı canlandırmak bize o kadar da zor gelmiyor açıkçası.

- Müzikalin provalarına gelip giderken görünümünüz bıyıklı bir Yaşar'dı sonuçta. Sonra da provalarda sarı peruğu takıp, bir kadını oynuyordunuz. Ruh haliniz de değişiyor muydu bu durumda?
- Bu surata, bu kaşa peruk zaten komik duruyor. Bir de bıyık var düşünsenize... Bir de sarı peruktu, çok komikti ya. Eğlenceliydi ama... Şizofrenik, gel git bir durumdu tabii. Sabah ciddi, davası olan bir adamı oynuyorsunuz, öğlen gidiyorsunuz şarkı söyleyip, göbek atan bir kadın oluyorsunuz.

- Yaşar'dan sonra Cafer karakteriyle seyirciyi çok şaşırttığınızın farkında mısınız?
- Seyircinin şaşırmasına çok sevindim her şeyden önce. Çünkü bu işte ne kadar şaşırtırsanız o kadar iyi oluyorsunuz. Seyirci şaşırınca fazla fazla reaksiyon vermeye başladı, verdikleri reaksiyonlardan ben çok motive oldum. Onlar beni, ben onları eğlendirdik gibi bir durum oluştu.

- Özellikle sahnede şarkı söyleyip kıvırttığınız, göbek attığınız bölüm seyirciyi çok güldürüyor. Nasıl kıvrılır, popo sallanır gibi bir ders aldınız mı?
- Çocukluğumdan beri spor yapıyorum. Okulda da akrobasiyle pandomim dersleri aldım, sonuçta kıvrak bir adam oldum. Ne zaman bir kadın rolü olsa "Sen gel, kıvraksın," diyorlar (gülüyor). İnsan olarak da hareketli, eğlenceli bir halim var. Yani ders almama gerek kalmadı. Sahnede komik oluyor galiba, ben de gülüyorum açıkçası.
Haberin fotoğrafları