kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cuma namazı sonrasında patlayan bomba, mescid yakınlarındaki lokantayı yerle bir etti. Göstericilerle polis gün boyu çatıştı.

Mescid'e yeni imam dincileri ayaklandırdı

Lal Mescid'e yeni imam atanması üzerine köktendincilerle ordu arasında çatışma çıktı. Mescid yakınında intihar saldırısı düzenlendi..
Pakistan tarihinin en büyük isyanlarından birine sahne olan Lal Mescid dün yine kana bulandı. Camide toplanan 400 kadar Taliban yanlısı din adamlarına 10 Temmuz'da baskın düzenleyen Pakistan yönetimi, dün camiyi yeniden açtı. Baskının son gününde öldürülen köktendinci imam Abdürraşid Gazi'nin yerine de yeni bir imam atadı.

Ezanı okutmadılar
Ancak Devlet Başkanı Pervez Müşerref hükümetini zora sokan ülkedeki şeriat yanlıları bu kararları protesto etmek üzere sokaklara döküldü. Önce yüzlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri düzenlendi. Yeni imamın cuma namazını okumasına izin vermeyen göstericiler, mescidin çatısına çıkarak cihad bayrağı açtı. Polis eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Hedef polislerdi
Akşam ise başkent İslamabad'daki Mescid yakınındaki bir lokantaya yönelik intihar saldırısı gerçekleştirildi. Olayda ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 43 kişi de yaralandı. Devlet Başkanı Müşerref, "Olay bir intihar saldırısıdır" dedi. İçişleri Bakanı Kemal Şah ise, asıl hedefin caminin güvenliğinden sorumlu polisler olduğunu söyledi.
Haberin fotoğrafları