kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Erkan Mumcu'dan ikinci mektup

SEVGİLİ dostum Erkan Mumcu kendisinden beklediğimi yaptı ve oldukça incitici bulduğum ilk yanıtından sonra Çarşamba günü bir ikinci mektup yolladı, bu mektubu aynen yayınlıyorum..
Sayın ULUÇ,
"Sevgili dostum" yaklaşımınız benim için önemli ve değerlidir. Hiç şüpheniz olmasın ki dostluk, benim için de göz ardı edilemeyecek bir değerdir.
Üslubumu incitici bulmanızı anlıyorum. Ama sizden kendi yazınızı ve benim yanıtımı, bir de benim gözümle okumanızı bekliyorum.
Aktardığınız imalar onuruma yönelik saldırılardır. Buna tepkisiz kalmam düşünülemez. Bu tepkiyi ifade ederken seçtiğim üslup size incitici gelmiş olabilir. Fakat kendinizi benim yerime koyduğunuzda anlayacağınızı umuyorum.
Bunca yıllık siyasi hayatım boyunca çok çetin mücadelelerin içinde oldum. İktidarlarla, güç odaklarıyla savaştım. Hiç kimse bana, "sus payı" türünden imalarda bulunamadı. Bu konuda çok hassas olduğumu bilmenizi isterim.
Siyaset tarzımın kimilerine göre doğruları, yanlışları olabilir. Ama ben siyaseti onurumla yaptım, yapıyorum.
Gerçek dostluk temennisiyle
Erkan Mumcu
Bu mektup ışığında Erkan Mumcu'nun ilk mektubundaki yanıtlarını ve itirazlarını, ve de bunlara benim cevabımı seyahat dönüşü gelecek hafta içinde sizlere sunacağım Türkiye'de yeni açılan siyasal sayfa içinde Erkan Mumcu'ya ihtiyaç olacağını düşünüyorum.