kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gelişmekte olan piyasalarda Türkiye kazançları tetikledi

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Gelişmekte olan piyasalarda Türkiye kazançları tetikledi
Türk varlıkları, genel seçim sonuçlarının getirdiği olumlu hava ile gelişmekte olan piyasalara (EM) önderlik etti ancak, ABD'deki riskli mortgage piyasasındaki sorunların etkisinden kaynaklanan kaygılar, varlık sınıfındaki genel havayı olumsuz etkiledi.

AKP'nin başarısının beklenenin üzerinde olduğunu ve Türk varlıklarının daha da yükselebileceğini belirten Londra'daki Commerzbank tahvil işlemcisi Cüneyt Başaran, "Bununla birlikte olumlu senaryonun hali hazırda fiyatlandığı seviyelerdeyiz ve seçim sona erdiği için şu andan itibaren global piyasalarda veya EM'lerde görülecek bir zayıflık Türkiye üzerinde daha büyük bir etki yapacaktır" dedi.

Türkiye ve çoğu EM, son haftalarda ABD mortgage piyasası ile ilgili haberleri genelde önemsemedi. Bununla birlikte bu sektörle ilgili kaygılar yeniden canlandı.

JP Morgan EM endeksine göre ABD Hazine tahvilleri üzerinde EM tahvilleri getiri spread'leri bir baz puan genişleyerek 180 baz puan oldu.

Lehman Brothers tahvil stratejisti Kaushik Rudra, "Öncelikle bu piyasa genelinde olanlara bağlı...Türkiye iyi bir seçim geçirdi ve göreceli olarak diğerlerinden daha iyi performans gösteriyor ancak sonuçta muhtemelen piyasanın geri kalanı ile aynı yönde işlem görecektir" dedi.

REUTERS