kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Patlıcanlı orta

Etleri, kalın dipli bir tencerede, hızlı ateşte ve karıştırarak yaklaşık 10 dakika soteleyin. Suyu ilave edip, kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Patlıcanları bol suyla yıkayıp, kurulayın. Etleri tencerenin ortasına doğru toplayın. Kenarlarına soğan, patlıcan, domates ve yeşil biberleri yerleştirip, tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1.5 kg. kuzu kaburga (iri parçalanmış)

* 1 su bardağı su (kaynar)

* 1 kg. patlıcan (alaca soyulmuş, kalın halka doğranmış, tuzlanmış)

* 2 adet orta boy soğan (kalın halka doğranmış)

* 4 adet orta boy domates (kalın halka doğranmış)

* 4 adet yeşil sivribiber (iri doğranmış)

* Tuz (arzu edilen miktarda)