kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Ballı incir
Bademleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın rengi oluncaya kadar, yaklaşık 5 dakika kavurup, soğumaya bırakın. İncirlerin saplarını ayırıp, tepelerine en fazla 5 mm. derinliğinde çapraz çizikler yapın ve her bir incirin içine 1 adet badem yerleştirin. Kalan bademleri iri kırıklar halinde kıyın. Geniş bir kaba suyu koyup, tozşekeri ekleyin ve orta ateşte karıştırarak şekeri eritip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Bal, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve tarçın kabuğunu katıp, karıştırın. İncirleri ekleyip, orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Delikli bir kepçe yardımıyla incirleri çıkarıp, geniş bir servis tabağına yerleştirin. Kaptaki suyu hızlı ateşte 15-20 dakika daha, kalınlaşıncaya kadar kaynatın. Tarçın kabuğunu çıkartın ve ılınıncaya kadar dinlendirin. Ilık şurubu incirlerin üzerine gezdirin. Kıydığınız bademlerle süsleyip, yoğurtla birlikte servis yapın.

MALZEMELER

*
100 gr. badem (kabukları soyulmuş)

* 12 adet taze incir

* 2,5 su bardağı su

* 1/2 su bardağı tozşeker

* 1 su bardağı bal

* 2 çorba kaşığı limon suyu

* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

* 1 adet kabuk tarçın

* 250 gr. yoğurt