kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Üzümlü tart

Malzemeler
*
3 çorba kaşığı mısır unu
* 1.5 su bardağı un
* 5 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz
* 125 gr. tereyağı
* 3 çorba kaşığı portakal suyu
* 1 kg. kırmızı üzüm
* 1 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
Mısır unu, 1 su bardağı un, 3 çorba kaşığı tozşeker, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Soğuk tereyağını ilave edip, ince ekmek kırıntısı halinde oluncaya kadar robottan geçirin. Portakal suyunu ekleyip, malzemeler iyice karışıncaya kadar 1-2 dakika daha robotta karıştırın. Hamuru hafifçe sıkıştırarak toplayın. Streçe sarıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. İki yağlı kağıt arasında 27 cm. çapında açın. Üstteki yağlı kağıdı alın ve hamuru diğer yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan unu serpin. Üzüm, kalan tozşeker, mısır nişastası, vanilya ve tarçını harmanlayın. Kenarlardan 2 cm. içeride olacak şekilde tepsideki hamurun üzerine yayın. Kenarlarda kalan hamurları yavaşça üzümlerin üzerine kapatın. 1 çorba kaşığı su ve yumurta sarısını çırpıp, kenarlardaki hamurların üzerine sürün ve tozşekeri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Hindili sandviç
Malzemeler
*
250 gr. hindi göğüs
* 75 gr. light mayonez
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 çay kaşığı kekik
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 adet susamlı baton ekmek
* 8 dilim mozarella peyniri
* 1 demet roka
* 2 adet orta boy domates
Mayonez, pesto, limon suyu, kekik ve karabiberi karıştırın. Baton ekmeği önce 20 cm. uzunluğunda 4 parçaya kesin. Ardından her bir parçayı uzunlamasına ortadan ikiye bölerek 8 parça ekmek elde edin. 4 adet ekmeğe mayonez karışımı sürün. Üzerine sırasıyla peynir, roka, et, domates ve peynir dilimlerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda peynirler hafif eriyinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika ısıtın. Kalan 4 parça ekmeği üzerlerine yerleştirip servis yapın.

Hurmalı güveç
Malzemeler
*
700 gr. dana kuşbaşı
* 250 gr. fındık
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 3 adet büyük boy soğan
* Tuz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 3 diş sarmısak
* 2 su bardağı piliç suyu
* 4 adet küçük patates
* 2.5 su bardağı su
* 250 gr. küçük boy havuç
* 250 gr. hurma
* 500 gr. kereviz
* 250 gr. fındık
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 3 adet büyük boy soğan
Fındıkları un haline gelene kadar robottan geçirin. Etleri ısıtılmış yağda, hızlı ateşte ve karıştırarak 5 dakika soteleyin. Ateşi hafif kısıp, soğan, tuz, tarçın, yenibahar, pul kırmızıbiber ve sarmısağı harmanlayın. Karıştırarak soğanlar hafif kahverengi olana kadar pişirin. Fındık unu ve piliç suyunu katın. Fındık ununu malzemelere yedirene kadar karıştırın. Patates, su, havuç ve hurmaları katıp karıştırın. Hızlı ateşte kaynama notasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, kapağını kapatın. 15 dakika pişirin. Bezelyeleri ilave edin. 10 dakika pişirin.