kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ziraat ve Halk çalışanının pasaportları 'yeşilleniyor'

HACER GEMİCİ
Emniyet Genel Müdürlüğü 81 il valiliğine yazı göndererek "Ziraat ve Halk Bankası çalışanlarına yeşil pasaport verebilirsiniz" dedi. Yaklaşık 31 bin bankacı yeşillenecek..
Ziraat ve Halk Bankası'nın 2000 yılının son aylarında çıkarılan 4603 sayılı yasa ile anonim şirket haline dönüştürülmesi ile birlikte yeşil pasaport hakkını kaybeden personeli 7 yıl sonra bu haklarına yeniden kavuştu. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine 21 Haziran 2007 tarihinde bir yazı göndererek Ziraat ve Halkbankası çalışanlarının talepleri olması halinde hususi damgalı (yeşil) pasaport verilebileceğini bildirdi. Valiliklere gönderilen yazıda bu karara gerekçe olarak Danıştay'ın 23 Şubat 2007 tarihli kararı gösterildi. Böylece 20 bin 492 Ziraat Bankası ve 10 bin 713 Halk Bankası personeline yeşil pasaport yolu açıldı.

DANIŞTAY 'KAMU' DEDİ

4603 sayılı yasa ile Ziraat ve Halk Bankası'nın özelleştirilmek üzere anonim şirket haline dönüştürülmesi ile burada çalışanlar da özel hukuk hükümlerine bağlı sözleşmelere imza attılar. Böylece kamu personeli kapsamı dışına çıktılar. Ancak Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nde Teknoloji Daire Başkanlığı'nda çalışan Neslihan Sevim, Danıştay 10'uncu Daire'ye dava açtı. 23 Şubat 2007 tarihinde Danıştay, Ziraat ve Halk Bankası'nda kamu payının yüzde 51'in üzerinde olduğuna işaret ederek, çalışanlarının yeşil pasaport alma hakkı olduğunu karar verdi.