kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bernanke: Batık krediler 100 milyar doları bulabilir

Mortgage piyasasında yaşanan batık kredilerin 100 milyar dolara çıkabileceği belirtildi. Yetkililer sorunun kısa süreli olacağını düşünüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bernanke: Batık krediler 100 milyar doları bulabilir
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, ipotek (mortgage) piyasasında yaşanan çalkantıların maliyetinin tahmin edilen miktarın üzerinde olacağını söyledi. Fed başkanı, para politikalarındaki son durumla ilgili olarak Senato'nun bankacılık komisyona verdiği iki günlük brifing esnasında yaptığı açıklamada mortgage piyasasındaki batık kredi miktarının 50-100 milyar dolar arasında gerçekleşebileceği konusunda uyarıda bulundu. Açıklamasında konunun ABD ekonomisini yavaşlatacak kadar ciddi bir hal aldığına dikkat çeken Bernanke kredi alanında yeni düzenlemelerin getirilmesi için harekete geçtiklerini söyledi.

ETKİ KISA SÜRELİ OLUR
Gelen bilgilere göre en geç 6 ay içerisinde yürürlüğe girecek olan yeni uygulamaların başında mortgage pazarında faaliyet gösteren şirketlere sundukları ürünlere göre özel lisans verilmesi bulunuyor. Açıklamanın duyulmasının ardından bazı kredi kuruluşları mortgage konusunda sundukları kredi seçeneklerini azaltmaya başladı. Bu arada ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 27-28 Haziran'da yaptığı Açık Piyasa Komitesi toplantısının tutanakları dün açıklandı. Tutanaklarda ABD ekonomisinin büyümesine yönelik aşağı yönlü risklerin azaldığı ifadesi dikkatleri çekti. Tutanaklarına göre, kurul üyeleri konut sektörünün ekonomi üzerindeki kötü etkisinin geçici bir dönemle sınırlı olacağını düşünüyor. Yetkililer bazı belirsizliklere rağmen, önümüzdeki çeyreklerde genel ekonominin ılımlı bir hızda büyüyeceğini dile getirdi.