kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan, önceki gün ilk kez bir cemevini ziyaret etti.

Aleviler, Erdoğan'a kırgın Prof. Doğan'a ise öfkeli

Nergis Demirkaya- Ulaş YILDIZ
İlk kez bir cemevini ziyaret eden Başbakan Erdoğan'ı inandırıcı bulmayan Alevi dernekleri, Cem Vakfı Başkanı Prof. Doğan'ın "MHP'ye oy verebiliriz" sözlerine ise sert çıktılar: Maraş katliamını unutmadık..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önceki gün ilk kez gerçekleştirdiği cemevi ziyareti, Alevi dernekleri tarafından "Seçim öncesi atraksiyonu" olarak değerlendirildi. Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kazım Genç, "Ziyaret Alevi toplumuna karşı seçime yönelik atraksiyon" dedi. Genç, Başbakan'ın cemevinin ibadet yeri olmadığı yönündeki sözleri için de, "Başbakan laik bir ülkede haddini bilmek durumundadır. Din işleriyle ilgili görüş bildiremez" dedi. Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu ise "Bir yerin ibadethane olup olmadığına o inancın otoriteleri karar verir. Biz ibadethane olarak gördükten sonra bilim adamı ne diyecek" dedi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser "Cemevi ziyaret etmesinde sakınca yok. Ancak dini konularda görüş belirtmesi laik devletin temsilcisi olarak yakışmaz" diye konuştu.

"MARAŞ'I UNUTMADIK"
Cem Vakfı Başkanı Prof. İzzettin Doğan'ın, "MHP kafatasçı milliyetçiliği' yerine 'kültür milliyetçiliği' yapıyor. Aleviler oylarını CHP, MHP GP ve HYP'ye verecek" sözleri de tepkiyle karşılandı. Kazım Genç, mayıstaki kongrede 20 Alevi örgütünün imzaladığı bildirgede ezilenleri kucaklayacak sosyal demokrat, sosyalist, komünist partileri birlikte davranmaya çağırdıklarını hatırlattı. Genç, "Aleviler, Ecevit'in çekmecesinden çıkan belge ile Maraş katliamını yaratan MHP'ye, kendi katillerine oy vermeyecek" dedi. Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel de Doğan'ın her daim sağ partileri desteklediğini söyledi ve "Maraş'ı insanlar unutmadı" dedi. Ali Kenanoğlu "Oyumu İstanbul 1. Bölge'de Ufuk Uras'a vereceğim" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları