kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal'dan şarkıyla yanıt: Uğurlar olsun

Şenol ATEŞ MERKEZ
CHP lideri, "Tek başıma iktidar olamazsam bırakırım" diyen Erdoğan'a doğrudan yanıt vermek yerine sanatçı Selda Bağcan'la birlikte söylediği "Uğurlar olsun" şarkısını işaret etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Baykal'dan şarkıyla yanıt: Uğurlar olsun
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Tek başımıza iktidar olamazsak bırakırım. CHP ve MHP'nin de sözü var; onlar da bıraksın" diyerek kendisine de "çekil" çağrısı yapan Başbakan Erdoğan'a "Uğurlar olsun" şarkısıyla dolaylı yanıt verdi. Bolu'daki CHP mitingi öncesi sanatçı Selda Bağcan'la "Uğurlar olsun" şarkısını söyleyen Baykal, gazetecilerin, "Erdoğan'a bir cevap verecek misiniz?" soruları karşısında miting platformunu işaret edip "Verdik ya" dedi.

'BİZE DE GEMİ ALSANA'
Baykal, Bolu'da Kardelen Meydanı'ndaki mitingde Başbakan Erdoğan'a oğlunun gemisi için "Gemi değil, gemicik" sözleri ile yüklendi ve "Gemicik dediği boyu 94 metre, eni 16 metre. Bunun adı gemicikmiş. Sakın ha gemi ile gemiciki birbirine karıştırmayın" diye tepki gösterdi. Baykal, mazottan ÖTV alınmayacağını anlatırken, Başbakan'ın "Nasıl yapacaksınız" dediğini anımsattı ve "Şimdi sana halkın önünde soruyorum. Oğlunun gemiciğinden ÖTV alıyor musun? Önce buna cevap ver" dedi. Baykal'ın bu sözleri üzerine meydanda bulunanlar, "Tayyip bize de gemi alsana", "Tayyip oğlunu askere gönder" diye slogan attılar. Emeklilere aylık 20 YTL zam yapıldığını hatırlatan Baykal, yine saat hesabı yaptı: "Aylık 20 YTL'den bir yılda 250 YTL, 4 yılda 1000 YTL yapar. Bu durumda siz harcamadan bu parayı ayırıp biriktirseniz ancak 60 yılda Başbakan'ın kolundaki saati alabilirsiniz"

'REFERANDUM YAPALIM'
Dokunulmazlık konusunu da değinerek Erdoğan'ın 2002 seçimlerinden önce kaldırılması sözü verdiğini hatırlatan Baykal "Bırak nutukları da halkın arasında bir dolan da göreyim seni. Dünyada böyle bir dokunulmazlık sistemi yok. Gelin Türkiye'de referandum yapalım. Başbakan 'kaldırmayalım', biz de 'kaldıralım' diyoruz. Referandum yapalım millete soralım" dedi.

'RÜYASINDA BENİ GÖRÜYOR'
Baykal, Bursa'da partisi tarafından düzenlenen mitingde de Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan'ın "CHP'ye kılavuz lazım" sözlerini eleştiren Baykal, "Kılavuz sana lazım. 360 milletvekili ile cumhurbaşkanı seçemeyene kılavuz lazım. Kimyası, fiziği, ruh hali bozuldu. Yatıyor kalkıyor CHP ile Deniz Baykal. Rüyasında bile Deniz Baykal'ı ve CHP'yi görüyor" dedi. Sağcılardan da oy istediğini belirten Baykal, "Önümüzdeki maç milli maçtır" diye konuştu.