kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da partisince düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan, muhalefeti ağır bir dille eleştirdi.

Siyaseti bırakmışlardı dayanamayıp döndüler

Bülent AYDEMİR ANKARA
Başbakan Erdoğan, Ankara'daki mitingde MHP lideri Bahçeli ve Mesut Yılmaz'ı eleştirirken "Politikayı bıraktık dediler. Sonra çağrıldık deyip geri döndüler. Siyaset berbat bir şey" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Siyaseti bırakmışlardı dayanamayıp döndüler
Başbakan Tayyip Erdoğan, yoğun miting programlarının ardından sesi kısılmış olarak geldiği başkentte muhalefeti topa tuttu. Erdoğan, Ankara Sıhhiye Meydanı'nı dolduran kalabalığa seslenirken, CHP lideri Baykal'a "Komünizmden kalma alışkanlıkları var" dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

* ESKİ ALIŞKANLIKLAR: Geçenlerde Antalya'da seçim bölgesindeydim Baykal'ın. Bir çiftçi karneyi verdi bana. 'Biz Baykal döneminde mazotu karneyle alıyorduk' dedi. Dünya güvenmiyordu ki bunlara. Tabii bir de alışkanlıklar var. Komünist ülkelerde mazot, benzin, gazyağı, ekmek, yağ, bunlar hep karneyle verilir. Baykal'da bu tür alışkanlıklar var. Oradan kalma.

* UZAN'A ELEŞTİRİ: Tayyip Erdoğan bu ülkede Başbakanlık makamında oturduğu sürece ağzınla kuş tutsan, isteyen kararını versin, avucunu yalarsın bir kuruş para alamazsın.

* 9 AY SONRA GERİ DÖNDÜ: Sayın Bahçeli, Yılmaz biz politikayı bıraktık dediler. Tabii bu siyaset berbat bir şey. Sanatçılar için vardır ya hani, sahneyi terk ettikleri zaman çağrılınca bir daha derler. Sayın Bahçeli'ye sana dayanamadık dediler, gel dedikleri için 9 ay sonra partinin başına döndü.

* PİJAMALI MEDYA PATRONU: Medya patronları son zamanlarda niye AK Parti'ye bu kadar yüklenmeye başladılar. Hortum, hortum. Çünkü karşılarında el pençe divan duran bir Başbakan yok, öyle afedersiniz, evinde pijamayla karşılayacak, pijamayla uğurlayacak bir Başbakan yok, onun için. Geçenlerde bir köşe yazarı diyor ki ben Cumhur kelimesinden tiksiniyorum. Bu ifadeyi kullanırken derdi başka, beni arkadaşımla ters düşürmek. Aynını Bahçeli de yaptı. Beni Gül kardeşimle ters düşürecek, aykırı bir yere getirecek. Bunlar siyasi ahlaktan nasipsiz. Eğer sen kaleminle yazıyorsan aç Türk Dil Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı lugâtını, Cumhur ne anlama gelir gör.

* MUMCU İSTİRAHATTE: Kendisi şu anda istirahatte, yurtdışında tatilde.