kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e Mektuplar

Abuzittincim,
Seçim geldi çattı ben hâlâ kime oy vereceğimi bilemiyorum kardeşim.. Kafam öylesine karışık ki sorma. Zaten adayların çoğunu hiç tanımıyorum. Vaktim oldukça kim kimdir neyin nesidir gaztelerden takip etmeye çalışıyorum. Fakat buna bi kolaylık getirilemez mi Abuzittincim, kimi seçeceğimizi daha iyi daha kolay saptayabilmek için bi sistem bulunamaz mı?
Mesela şimdi partilerin listesine bakıyorum. İhaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla hakkında dava açılanlar, evrakta sahtecilik yapanlar, dolandırıcılık, silahlı yağma suçuna azmettirenler, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verenler, adam yaralayanlar, teşekkül halinde akaryakıt kaçakcılığı yapanlar, sahte evrak tanzim edenler, daha bunun gibi haklarında çeşitli iddialar bulunan bi sürü aday, karman çorman bi durumda, partilerimizin seçim listelerinde. Böyle olmamalı.. Kimi seçecez adamın aklı, demin de dediğim gibi, iyice karışıyor.
Geçen gün SABAH manşetten vermişti, resmen katil olup da hapse giren sonra da afla çıkanlar bile var. Tamam bunları seçelim de önceliği kime verelim?
Bu konuda partiler biz seçmenleri düşünerek aralarında bi centilmenlik protokolü imzalamalılar. Mesela A partisi demeli ki "Arkadaşlar benim adaylarımın arasında eski katil kardeşlerimiz de bulunacak.."
B partisi "Biz de, ihaleye fesat karıştıranlarla, hırsızlık dolandırıcılıktan haklarında takibat açılanlara listelerimiz de yer verecez.."
C partisi de "Adam yaralayanlarla, işkenceyle ölüme sebebiyet verenler de bizde"..
Şimdi böyle bi tasnif olursa katilleri seçmek isteyenler katilli partiye, hırsızı seçmek isteyen hırsızlı partiye, akaryakıt kaçakcısını seçmek isteyen akaryakıt kaçakcısı partiye kafası mafası karışmadan gider oyunu rahat rahat verir.
Yoksa yanlış mı düşünüyorum Abuzittincim? Artık bu, bu seçimlere yetişmez ama sonraki seçimlerde mutlaka uygulanmalı.
Sana mektubu yazarken bi taraftan da Genç Parti'nin liderini TV'de izliyordum. Valla yakışıklı çocuk. Bi de benim merak ettiğim bu yaz sıcağında o bembeyaz gömleği nasıl hiç kirletmeden giyebiliyor. Ben giysem on dakika sonra yakası terden iz yapar. Üstelik onca TV spotu altında onunki pırıl pırıl maşallah. Bu bile Cem Uzan'ı ötekilerden ayrıcalıklı yapıyor. Acaba oyumu onun partisine mi versem diyorum ama biliyorsun Amerika'ya girmesi, o telefon hikâyesinden dolayı, yasaklı. Yasaklı olması önemli değil de bu Amerikan milletine güven olmaz "Yasağı kaldırdık" derler o da gider, pat tutuklayıverirler animallah. Rezaleti düşünebiliyor musun başbakan Amerika'da hapis!
Ama gene de Genç Parti diyebilirim hele İbrahim Tatlıses de orada olduktan sonra. Geçen gün Okan Bayülgen'in programında ne diyordu İbrahim Tatlıses "..Genç Parti bir çığ gibi, yavaş yavaş adımlarla büyüyor..!"
Ben de koşar adımlarla gidip oyumu onlara mı versem?
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.