kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TABANCA VE TÜFEKLE TÖRENLERE KATILIYORLARDI... Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'nin, dernek çevresinde topladığı yaşlılara kimlik vererek devlet yetkililerinin de katıldığı törenlerde gazi sıfatıyla ön saflarda yürüttüğü iddia ediliyor.

'Vatanseverler' çetesi sahte gazi de kullanmış

Ali Kemal ERDEM / HABER MERKEZİ
Şehit eşini dolandıran Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'nin, İskenderun'da yaşlı üyeleri çevreye gazi olarak tanıtıp, bu kişileri milli bayramlardaki törenlerde yürüttüğü ortaya çıktı..
Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ne (VKGBH) yönelik geçtiğimiz günlerde düzenlenen Girdap operasyonunda aralarında dernek genel başkanı Taner Ü.'nün de olduğu 12 kişinin çete soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, grubun her gün yeni bir marfeti su yüzüne çıkıyor. Milliyetçi öğeleri yoğun bir şekilde kullanarak kendisine taban bulmaya çalışan VKGBH'nin toplum içinde büyük sempatiyle bakılan gazilik sıfatını da amaçlarına alet etteği ortaya çıktı.

DERNEK KİMLİK VERDİ
Bu çabanın bir göstergesi de İskenderun'da bir milli bayramın ardından çekilen fotoğraflar oldu. Fotoğraflarda, il genelinde VKGBH ile işbirliği içinde olan Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği üyesi oldukları belirtilen ve gazi oldukları iddia edilen bir grup yaşlı, VKGBH önünde elleri silahlı pozlar veriyorlar. Ancak milli törenler boyunca dernek kimliğini öne çıkarmak için kullanılan gazilerin sahte olduğu, dernek tarafından kendilerine kimlik verilen, bu sıfatla ilgisi bulunmayan kişiler olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde yakalanan bazı dernek üyelerinin duruma uygun olarak kendilerine "Ulusal Halk Önderi" gibi isimler takıp kartvizitler bastırdıkları ortaya çıkmış, ele geçen dokümanlar, polis tarafından sergilenmişti. İskenderun'da etkinliklere katılan dernek mensuplarının kendilerine "Tören Komutanı Başkanı" gibi isimler yazılı olan kartvizitler bastırdıkları öğrenildi.

KIRILAN CEVİZLER
Vatanseverlerle ilgili soruşturmada dinleme kayıtları ve ortaya çıkan ilişkiler polisi bile şaşkınlığa düşürmüştü. Grup üyelerinin bir şehit eşine devlet tarafından verilen parayı ev alma vaadiyle dolandırdıkları, Suriye ve İran'la kurulan bağlantılar üzerinden silah ticareti yaptıkları, sahte çürük raporu hazırladıkları, tarihi eser kaçakçığına karıştıkları iddia edilmişti. Grup üyelerinin ayrıca "1 numara" adlandırdıkları biriyle irtibatta olduğu dinleme kayıtlarından ortaya çıkarken, bu kişinin İstanbul'da yaşayan emekli bir general olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı.
Haberin fotoğrafları