kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk uçağında panik: 6 yaralı

Cevdet ÖZDEMİR / MERKEZ
Almatı-Antalya seferi için kalkışa hazırlanan uçak arıza yaptı Pilot frene basınca lastik patladı. Biri ağır, altı kişi yaralandı..
Atlas Jet'in Saga Havayolları'ndan kiraladığı Airbus 310 tipi yolcu uçağı geçen cumartesi günü Kazakistan'da tehlike atlattı. Almatı-Antalya seferini yapmak üzere pistte hızlanırken arıza ortaya çıkan uçak, ani frenle durdurulunca lastikleri yanarak duman içinde kaldı. Yangın çıktı sanılan uçağın panikle tahliye edilen 213 yolcusundan 6'sı yaralandı.

PİLOT KALKIŞTAN VAZGEÇTİ
Olay şöyle gelişti: Atlas Jet'in yaz sezonu nedeniyle Saga Havayolları'ndan kiraladığı Airbus 310 tipi uçak içinde 213 yolucu ile birlikte Antalya'ya uçmak üzere pist başına geldi. Uçak, kalkış için pistte hızlanmaya başladığı sırada gösterge sistemleri arıza sinyali verdi. Bunun üzerine kaptan pilot kalkıştan vazgeçerek ani fren yaptı. Sert frenlemenin etkisiyle henüz kalkış hızına ulaşamayan uçağın lastikleri patladı. Bu sırada meydana gelen dumandan dolayı Almatı Havaalanı Kulesi "Uçakta yangın var" diye ikaz verdi. Kaptan pilot da acil durumlarda yolcuların tahliyesi için kullanın "Slide"ları patlattı ve yolcular uçaktan son hızla tahliye edildi. Tahliye sırasındaki panik nedeniyle yaşlı bir kadın yolcunun ayağının kırıldığı, 5 yolcunun ise hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Olay sırasında büyük panik yaşayan yolcular başka bir uçakla Antalya'ya gönderilirken uçak bakıma alındı.