kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bodrum seçimden sonra patlar

ÖNER ÖNGÜN
Bodrum sezonunun bu sene önceki senelere oranla geç açılması; birçok beach ve kulüp işletmecisinin 'iş yok' diye yakınması; akıllara 'Bodrum nereye gidiyor?' sorusunu getirdi. Bölgenin ünlü mekanlarının sahipleri, bu soruyu şöyle cevapladı: "Tatilciler ve özellikle para harcayan kesim, 22 Temmuz'da gerçekleşecek seçim öncesi Türkbükü'ne gelmekten çekiniyor!" Sadece cuma ve cumartesi günleri tıklım tıklım dolan mekanlar, diğer günleri tenha geçiriyor. Mekan sahiplerinin görüş ve temennileri ise aynı yönde: "22 Temmuz'dan sonra Bodrum kesinlikle patlar!"

Haluk Erdoğdu (Ev Beach): Bodrum sezonunun geç açılmasının sebeplerinden biri seçim gerginliği. Diğeri ise bence bozuk ekonomi... Hafta sonları mekanların iş yapması, hafta içi sadece masrafı çıkarmaları; işletmecileri çok da memnun etmiyor. Fakat seçimden sonra patlama bekliyoruz.

Emre Ergani (Bianca Beach): İnsanların neden bu kadar panik yaptığını anlamıyorum. Ben memnunum, çünkü geçen seneye göre aynı günlerde yüzde 15 yukarıdayım. Tabii ki seçim haftası bir boşluk olması çok normal. Ama seçimden sonra 45 gün iyi olacağına inanıyorum.

Cemal Yarar (Ship a Hoy): Tabii ki seçimler sezonu etkiledi. Müşteriler sadece haftasonu eğlenip hafta içi işlerini takip ediyor. Her ne kadar işler düşük de olsa, 22 Temmuz'dan sonra Türkbükü dolu olacak. Çünkü otellerde ve pansiyonlarda yer yok. Belirsizlik şimdi insanları tedirginleşiriyor. Ama seçimden sonra iyi olacak.

Yavuz Coşar (Mio Beach): Bence insanlar çok tedirgin. Gelen müşterilerimizin çoğu siyaset ile ilgilenenlerin ailesi ve yakınları. Bu yüzden hiçbiri çok fazla göz önünde bulunmak istemiyor. İnşallah seçimlerden sonra her şey daha iyi olacak...