kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Shakira'yla fotoğraf savaşları

Yaşa başkanım yaşa! Bana "Shakira konserinin en güzel anı neydi?" diye sorarsanız, fotoğrafçı Bige Tınaztepe'nin çektiği bu fotoğraf! Eh hadisenin mimarı da Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal olunca, az sonra kendisine teşekkürü bir borç bileceğiz elbet. Gerisini anlatmasam da olur. Shakira'nın tatlılığına, dişiliğine, sesine rağmen o kadar enerjisiz ve o kadar sıkıcı bir konserdi ki! Anlatsam inanmazsınız. Gördüğünüz gibi yine, yeniden Turkcell Kuruçeşme Arena'dayız. Hiç tartışmasız bu sene bir numaralı konser mekanım orası. İster denizden gelin, ister karadan... Ve Boğaz'a nazır konser izleyin. Girişlerinden, çıkışlarına, yiyecekiçecek stantlarına ve tuvaletlerine kadar detay detay düşünülmüş, ideal bir konser alanı.

5'li gruplar kur!
Dediler "Saat tam 21.00'de kulise gel, Shakira'yla fotoğraf çektirebileceksin." Dedim; "Ağzınızdan bal damlıyor şekerim, çekinelim, çekinelim." Tam vaktinde kulis kapısında bittim. Baktım, konser fotoğraflarını çekmek isteyen basın mensuplarına talimatlar veriliyor. "İlk şarkıda çekmek yok! İkinci ve üçüncü şarkıda sadece bir dakika çekebilirsiniz. Sonra buraya gelip kameralarınızı yetkililere göstereceksiniz." Bizim şarkıcılardan biri böyle talimat verse, tefe koyar çalarlardı vallahi. Hadi bakalım gösterin Shakira Ablanıza marifetlerinizi! Nihayet içeri giriyorum. Ardımdan da bir ordu giriyor. Çocuğunu kapmış sosyetiklerin hepsi orada. Ben isim olarak sadece Defne Samyeli'yi biliyorum. Gerisini sayfa komşum Bülent Cankurt'tan öğrenebilirsiniz...

Durum biraz kritik
Ooo başkanım İsmail Ünal da fotoğraf sırasında. Hazır yakalamışken Kuruçeşme Arena'ya katkılarından dolayı teşekkür edeyim bari. "Başkanım nasılsınız?" Başkan pek mutlu. Ama ben umutsuzum! Çünkü kuliste fotoğraf çektirmek isteyen sosyetik bolluğu var. Gruplar kurup, Shakira posterlerinin önünde prova yapıyorlar. Çünkü durum kritik. 1. Shakira tek tek fotoğraf çektirmediği için, beşli gruplar oluşturmak zorundasınız. 2. İki fotoğrafçının her grup için sadece birer kere deklanşöre basma hakkı var!. "Gözüm kapalı çıktı", "Ay yanlışlıkla tavana bakmışım" falan yok! Kuralları duyunca ilkokul kabuslarım depreşsin mi? Hani okulda sizi zorla en sevmediğiniz çocuklarla grup yaparlar da ortak ödev hazırlamak zorunda kalırsınız ya, o hesap. Şu kritik saniyelerde iteni var, kakanı var, gölge edeni var hani. Ne bileceğiz! O sırada Shakira odasından çıkıp tuvalete gidiyor. Katlasanız cebinize girer. O kadar küçük, o kadar tatlı ki! Sonra tuvaletten çıkıyor fotoğraf çekilecek duvarın önünde duruyor... Bu kalabalıkta sana asla sıra gelmez, kafanı çalıştır kızım Ayşe! Tabii ya! Başkanım bu işi çözer. 'Ev alma başkan al' diye boşuna dememişler. İlk grup fotoğraf çektirdikten sonra, İsmail Ünal'ı çağırıyorlar, ben de yanlarına sıvışıp, pozumu veriyorum. Ve geride kalan gruplara başarılar diliyorum.

Bol bol erik yedi

Konsere gelince, umduğumu bulamadığımı inkar etmiyorum. Shakira'dan daha tempolu, daha coşkulu bir performans beklerdim. 1 saat 15 dakika sahnede kaldı, tıklım tıklım dolmuş Arena seyircisini sadece 'Whenever Wherever' şarkısıyla coşturabildi. Turkcell Lounge'da ise barda buluşmuş arkadaşlar sohbet ederken bir yandan da Shakira dinliyorlar gibiydi. Dobra Dobra Şenay Düdek gecenin en eğlenen ismiydi. Bu gözler kendisini duvarın üstünde dans ederken gördü ya, hadi eller havaya! Unutmadan; konserden önce Shakira bol bol erik yedi! Konser sonrasında da Reina'da Shakira'ya parti verildi. 'Uçtu uçtu Shakira Atina'ya uçtu' denildi, partiye gelmedi. (Sonradan öğrendik ki otelinde dinlenmişmiş) Ama grubu sabaha kadar Reina'da eğlendi. Ve yazarınız bir konser yazısının daha sonuna geldi. Beyonceee Beyon-ce! Shakiraaa Sha-ki-ra!