kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yazıcıoğlu: Harita bir nota ile geçiştirilemez

ANKA
Yeni Haber
Eski BBP Genel Başkanı ve Sivas Bağımsız Milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'nın düzenlediği bir toplantıda Türkiye'nin doğusunu "Kürdistan" olarak gösteren harita için "Sadece bir nota vererek geçiştirmek yetmez" dedi.

Yazıcıoğlu, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir seminerde, Türkiye'nin doğusunu "Kürdistan" olarak gösteren bir harita açılmasına sert tepki gösterdi. Yazıcıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir süredir Türkiye'nin güneydoğusunu sözde Kürdistan olarak gösteren haritalar elden ele dolaşıyor. Bu küstahlık iktidarın yumuşak tavırlarıyla her geçen gün daha da artıyor. BOP'un bir parçası olan ve batının hayallerinde yer alan bölünmüş Türkiye haritaları karşısında iktidar suskunluğunu devam ettiriyor. Bu bir yumuşatma, alıştırma ve kanıksatma hareketidir. İktidar, bu haritaları çizenler, yayınlayanlar, elinde gezdirenler için ne yapmayı düşünüyor? Milletimiz bunun cevabını arıyor. Sadece bir nota vererek geçiştirmek yetmez."