kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'de beş yıldır faaliyet halindeyiz

LEON Mellul Rael tarikatının Ortadoğu Temsilcisi. Türkiye'de Rael tarikatının faaliyetlerinin tepesindeki isim. İstanbul'da olaylı seks ayininde o da vardı. Bu toplantıları yöneten isim olarak dikkat çekti. Mellul, SABAH'ın sorularını yanıtlayarak, Rael'in Türkiye planlarını anlattı. Mellul, televizyonlara yansıyan seks içerikli tarikatın ayin görüntüleriyle ilgili olarak "Star TV bizim toplantımıza felsefemizle ilgiliymiş gibi görünen bir ajan gönderdi. Bu genç kadının gizli bir kamerası vardı ve bazı şehvet uyandıran görüntülerin yer aldığı şovları kaydetti. Fakat bu hiçbir şekilde törensel ya da cinsellikle ilgili değildi. Biz onları Türk avukatımız aracılığıyla mahkemeye verdik. Hakaret ve küçük düşürmeden dolayı 5 bin YTL manevi tazminat istediğimiz davayı kaybettiler"dedi. Mellul, tarikatlarının cinsellikle ilgili yaklaşımına ilişkin de şunları söylüyor:

'SEKS MECBURİ DEĞİL'
"Raelianların cinselliğe bakışı şu şekildedir: Kimse kimseye ait değildir. Bu yetişkinlerin karşılıklı saygı çerçevesinde cinselliklerini paylaşabileceklerine karar verebilmeleri anlamına geliyor. Fakat bu bir tercih bir mecburiyet değil hiç kimse için." Leon Mellul, Türkiye'de beş yıldır faaliyette olduklarını belirtirken, sözü Atatürk'e getirerek, "Atatürk'ün şerefine Türkiye'de ateizmi savunan bir ekip oluşturmak istiyoruz" açıklamasını yapıyor. Dünyayı yarattığına inandıkları uzaylı Elohim'in mesajlarını Türkiye'de de yayma isteklerini şöyle ifade ediyor: "Türkiye'deki etkinliklerimiz diğer bütün ülkelerde olduğu gibi Elohim'in mesajını yaymak ve bu konuda bilgi vermek. Elohim Müslümanlar için Allah anlamına gelen kelime olan Eloha'nın çoğul halidir ki bu da gökyüzünden gelenler anlamına gelir."

TÜRKİYE'DEN KORKUYOR
Türk üyelerinin isimlerini güvenlik gereği veremeyeceklerini kaydeden Leon Mellul, Türk üyelerinin gittikçe büyüdüğünü söylüyor. Mellul, "Türk insanları akıllı ve biz onlardan büyük bir geri dönüş alıyoruz. Buradaki üyelerimiz her yerde olduğu gibi çoğalıyor" diye konuşuyor. Bu arada fotoğrafını almayı rica ettiğimiz Mellul, Türkiye'deki rejimin Müslüman olduğunu kendisinin ve Türk üyelerini bu nedenle korumak zorunda olduklarını öne sürüyor: "Size herhangi bir fotoğraf göndermesem daha iyi olur, çünkü orada Müslüman bir rejim var ve bunun benim için daha güvenli olduğunu düşünüyorum. Kendimi korumak istiyorum aynı zamanda oradaki grubumuzdaki insanları korumak istiyorum."