kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Atatürk Müzikali' için baba-oğul el ele verdi

BÜLENT İPEK
'Hisseli Harikalar Kumpanyası'nda başrol oynayan ünlü şarkıcı Erol Evgin, bir yandan da seneye sahneye koymayı planladığı 'Atatürk Müzikali'nin senaryosunu yazıyor. Projenin müziklerini ise oğlu Murat Evgin hazırlıyor..
Usta şarkıcı Erol Evgin, yaşı 60'a yaklaşmasına rağmen 'Hisseli Harikalar Kumpanyası' müzikalinde, 30 yaşındaki bir starı canlandırmaya başladı. Eşinin tüm karşı çıkmalarına rağmen, 500 saatlik provalara katılarak, sahnede başarılı performans sergileyen Erol Evgin, bu yoğunluk arasında bir yandan da Atatürk'ün hayatını ve Kurtuluş Savaşı'nı konu alan bir müzikal senaryosu yazıyor.

SENARYO VE ŞARKI SÖZLERİ YARILANDI
"Bir iş beni heyecanlandırıyorsa mutlaka yaparım" diyen Evgin şöyle konuştu: "Hisseli Harikalar'a hazırlanırken Atatürk müzikalinin senaryosunu ve şarkı sözlerini de yarıladım." Usta yorumcu, gelecek yıla yetiştirmeyi planladığı projenin müziklerini ise oğlu Murat Evgin'in bestelediğini açıkladı.

HENÜZ YAPIMCI YOK
Atatürk'ün hayatı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri'nin konu edileceği müzikalde, Atatürk'ün özel yaşamından da kesitler sunulacağını belirten Erol Evgin, şunları söyledi: "Atatük'ü sahnede ben canlandırabilirim ama bu rolü başkası da oynayabilir. Bu konuyu henüz kesinleştirmedim. Bu işe para yatıracak bir yapımcı bulduğumuzda; hemen sahneye koyma çalışmalarına başlayacağız."