kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kumpanya geldi hanım!

"Hisseli Harikalar Kumpanyası açıyor, perdesini açıyor, 27 yıl sonra (yaşım kadar, yaşım!) Harbiye Açıkhava'da izleyiciyle buluşuyor" dediler. Hazır etkinlik havasına girmişken, kaçırır mıyım; doğru Açıkhava'ya Bakalım harikalar dünyası herkese neşe saçacak mı? Saçmaz olur mu hiç! Bir nostalji, bir yazlık müzikal atmosferi ki sormayın. Zaten üzerinize afiyet, ben Kadıköy yakası kızıyım. Misal, balkon gördüm mü içim gider, hemen karpuz kesip dedikodu yapasım gelir. Çay bahçesinde saatlerce oturabilir, şıpıdık terlik-eşofmanla bakkala gidebilirim. Söylesenize, benim bu müzikale bayılmamdan daha normal ne olabilir... Ama en sıcak günde, bu kadar eğleneceğimi rüyamda görsem inanmazdım doğrusu.. 27 yıl önce kadroda Erol Evgin, Nevra Serezli, Adile Naşit, İlyas Salman, Mehmet Ali Erbil varmış. Yoncimik dansçılardanmış. Sen ne çıtır dansçı kızdın Yoncimik Abla!

İŞTE COOL KADIN!
Şimdi yine Erol Evgin başrolde, bu kez assolist 'Süheyla' rolünde Nevra Serezli yerine Ayça Varlıer var, çocukluğumun bir numaralı yardımcı kadın oyuncusu Ayşen Gruda da 'Prenses Mehtap'lıktan, Mehtap'ın annesi 'Adalet'liğe transfer olmuş. Bildiğiniz hikaye bazı esprilerle günümüze uyarlanmış. Su gibi akıp gidiyor.

* Erol Evgin: Yine bildiğimiz seyirciyi ayakta alkışlatan Erol Evgin. Hem bu kez 'Cano Cano'yu bile söylüyor.

* Ayşen Gruda: İşte gerçek cool kadın! İlk sahneye çıkışından, son alkışa kadar bir kadın hem bu kadar komik, hem de bu kadar cool nasıl olabilir ki! Ona hayranım, hayransınız, hayranlar...

* Ayça Varlıer: Yeni bir yıldız doğuyor diyebilir miyiz? Demeliyiz! Fiziği, sesi ve oyunculuğuyla Varlıer'den gözlerimizi alamadık.

* Kartal Kaan: 27 yıl sonra Çığırtkan'lığa devam ediyor. Açılışı yapıyor, enerjisi üzerinizdeki yaz rehavetini alıyor. Özledik, özledik seni biz.

* Ruhsar Öçal: Fevkaladenin fevkinde bir performans! Şiveli Türkçesi ve mimikleriyle seyirciyi gülmekten kırdı geçirdi.

* Umut Kurt: Televizyon dizisi 'Hatırla Sevgili'den tanıyorsunuz zaten. Bence en zor iş onun, çünkü Mehmet Ali Erbil'in oynadığı Çaycı Cafer rolünde. Mehmet Ali Erbil'in yerini doldurmak herkesin harcı değil. Umut Cafer'in hakkını veriyor.

KOSTÜMLER YAVAN

* Pelin Öztekin: Tombul kızlardan birini oynayan BKM Mutfak'ın genç oyuncusu Pelin. Fazla rolü yok ama sahnede öyle ışıldıyor ki onu fark etmemeye imkan yok! Hüseyin Ağa rolünde Selahattin Taşdöğen, ağanın yardımcısı Hasan; Metin Keçeci, Patron Emin; Nuri Gökaşan ve sayamadığım tüm kadroya tebriklerden bir demet sunuyorum. Tek şikayetim kostümlerden yana! Bu kadar emeğe bu kostümler biraz yavan kalmış. Hem göze hitap etmiyor, hem bu sıcakta kadifeler insanın üstüne üstüne geliyor. Yani kadro bu kadar başarılı olmasa ve çocukluğum burnumda tütmese kostümlere baka baka fenalık geçirebilirdim. Neyse, nostalji üstü eğlence, 'Hisseli Harikalar' perdesini açtı kaçırmamalı bence!