kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Pilates zayıflatmazmış!

Meğer dünyaca ünlü pilates hocası Leslee Bender yurduma gelmiş, Kanyon'daki spor salonu MAC'te bizim hocalarımıza seminer verirmiş. Müsaadenizle önce Leslee'yi takdim edelim. Kendisi 25 yıldır fitness'la uğraşıyor. Amerika'da pilates üzerine bir-iki değil yirmi tane DVD'si var. Dünyaca ünlü atletlerin vazgeçemediği eğitmen ve 'The Pilates Coach International'ın kurucusu ve başkanı. Uzun lafın kısası mühim kadın yani... Ben de hazır kendisini yakalamışken, birkaç soru sordum. Pilates meraklılarının aklında bulunsun!

* Leslee, ünlülerin pilatesle hayatlarının değiştiğini okuya okuya biz de çok heveslendik. Söylesenize pilates bir zayıflama mucizesi mi? Hayır değil! Hatta pilatesle zayıflayamazsınız. Eğer yağlarınızı yakmak istiyorsanız mutlaka pilatesle beraber kardiyo yapmalısınız (Bisiklet, yürüyüş bandı gibi.)

* O zaman pilatesin bize ne faydası var? Vücudunuzun güçlenmesini, esnekliğini ve diriliğini sağlar.

* Peki haftada kaç gün pilates yapmalıyız? Haftada üç gün idealdir. Üç günün altında yapmanın faydası yok.

* Bir arkadaşım altı ay kadar pilates yaptıktan sonra bırakmış ve iki hafta sonra vücudu eski haline dönmüş. Bu mümkün mü? Pilatesi bırakmamalısınız. Bu her türlü egzersiz için geçerlidir. Başladığınız her egzersiz programına mutlaka devam etmelisiniz. Etmezseniz size bir faydası olmaz.

* Son soru; ülkemizde pilates dersleri pahalı olduğundan herkes gidemiyor. Dışarıda satılan DVD'leri alıp evde pilates yapmamızı öneriyor musunuz? Tabii, yeni başlayanlar için çıkmış DVD'lerden alabilirsiniz.