kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Fiyasko!..

AYŞE Arman, Pazar günü Hürriyet Pazar'ın sür manşetinde feryat etti.. "Dolandırıldım."
İçerdeki başlık aynen manşet gene.. "Dolandırıldım. Kandırıldım. Aldatıldım."
Efendim Secret (Sır) diye bir palavra kitap var, dünyayı dolaşan bir reklam ve pazarlama şaheseri.. Ona, Hürriyet'in tam iki sayfasını ayırmıştı Ayşe..
"Olay Kitap Secret'in yazarı Rhonda Byrne ile Ayşe Arman konuştu" diye anons koymuştu Hürriyet ön sayfasına, 3 Haziran'da..
İçerde de iki tam sayfa bir konuşma vardı..
Ayşe sorulara "Peki" diye başlıyor.. Verilen yanıttan soru çıkarıp "Yani" diye giriyor.. Kendi düşüncesini uzun uzun yazıp, kadına onaylattırıyor ve saire ve saire..
Pazar günü açıkladı ki, Ayşe böyle bir konuşma hiç olmamış. Ayşe ile Rhonda telefonda bile karşı karşıya gelmemişler.
Ayşe soruları yazmış, kitabın yayıncısına vermiş. Yayıncı bir süre sonra, kötü bir Türkçe ile yanıtları Ayşe'ye getirmiş.
Ayşe sonra anlamış ki, böyle bir şey yok. Soruları, Rhonda'ya ulaşmamış bile. Cevapları Birol yazıp yollamış Ayşe'ye..
Tamam.. Birol'un yaptığı ayıp.. Peki ya Ayşe'nin yaptığı..
Niye yazısı "Konuşma" diye sunuldu Hürriyet'te.. Hürriyet editörleri, röportajın yüz yüze değil, yazılı ısmarlama olduğunu bile bile mi "Konuşma" diye yazdılar?.
Ayşe niye yazısının girişinde "Konuşma"nın nasıl gerçekleştiğini anlatmadı okurlarına da, tam tersine, okuyanı fena halde yanıltan yüz yüze konuşma üslubunu seçti?.
"Dolandırıldım, kandırıldım, aldatıldım" diyen Ayşe, kendi okurlarına ayni şeyi yaptığını hissetmiyor mu?.
Şu sıralar sinemalarda Sahtekâr (Hoax) diye bir film oynuyor. Amerika'da yaşanmış gerçek bir skandalın öyküsü.. Clifford Irving adlı ünlü yazar, yüzünü bile görmediği Howard Huges ile güya söyleşiler yapıp hayatını yazmıştı, onu anlatan. Ayşe'ye bu filmi izlemesini tavsiye ederim. Sonra da okurlarından özür dilemeli, asıl kendisi..
"Bu işler uzaktan kumanda ile olmaz" dediğimde çok kızmıştı Ayşe. Olmuyor işte.. Koskoca Ayşe Arman'ın geldiği yere bakar mısınız?..