kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bağdat’ta bulunan Mansur Oteli’ndeki intihar saldırısının, El Kaide karşıtı Sünni aşiret koalisyonu üyelerinin toplantısı sırasında düzenlendiği öğrenildi.

Irak'taki üç intihar saldırısında ölenlerin sayısı 50'nin üzerinde

Irak'ta dün düzenlenen üç intihar saldırısında ölü sayısı 50'yi aştı. Başkent Bağdat'ta aşiret liderlerinin katıldığı toplantıyı hedef alan saldırıda, patlayıcı sarılı yelek giyen intihar komandosu Mansur Oteli'ni havaya uçurdu.

AŞİRET LİDERİ DE ÖLDÜ
Irak polisi ölenlerin sayısının 12'yi bulduğunu, 40'dan fazla da yaralı olduğunu söylerken, Irak devlet televizyonu önde gelen aşiret lideri Fasal El İgud'un saldırıda ölenler arasında olduğunu duyurdu. Diğer bir saldırı Irak'ın kuzeyindeki Beyci kentinde meydana geldi. İntihar komandosunun yakıt dolu tankerle bir polis karakolunun duvarına çarpması sonucu 27 kişinin öldüğü, 62 kişi yaralandığı öğrenildi. Ülkenin güneyindeki Şii kenti Hille'de bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında ise 8 kişi hayatını kaybetti. Bu arada, yetkililer, Musul kentinde bombalı bir aracın havaya uçurulması sonucu 4 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını bildirdi.