kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Reklamcılıktan şarkıcılığa geçen Gökçe, "Davuldan vazgeçmem," diyor.

Böğürtlenli reçelin aşkı bitmiş

EYLEM BİLGİÇ
16.06.2007
Şu sıralar herkes, yeni bir rock albümü çıkaran Gökçe'yi konuşuyor. Albümüne adını veren parçayı, sevgilisine "Böğürtlenli reçelim," diyen 'biri'nden esinlenerek yazan şarkıcı, "Ama o aşk bitti," diyor..
'Erkek müzisyenler, biraz da hoş bir tipleri varsa kadınlardan büyük destek görüyor'

Reklamcılığı bırakarak hayatını müzikten kazanmaya karar veren Gökçe, Türk rock'ına yeni bir soluk getiriyor. Böğürtlenli Reçel adlı albümünde Duman'ın davulcusu Alen Konakoğlu'yla çalışan şarkıcının babası da bir gitarist. Erkek şarkıcıları bağırlarına basan genç kızların kendisini de sevmelerini isteyen Gökçe ile albümünü konuştuk...

- Bugüne kadar neler yaptınız?
- Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetmenliği Bölümü mezunuyum. Küçükken piyano çalmaya başladım, daha sonra davula merak saldım. Üniversite yıllarında gruplarım oldu, şarkı söyledim. İki yıl sanat yönetmenliği yaptım. Sonra bir anda sadece müzisyen olmaya karar verdim ve işimi bıraktım.

- Müzik sektörünün ne kadar zor durumda olduğu malum. Bu kararı alırken gözünüz korkmadı mı?
- Yok korkmadı, müziği çok sevdiğim için ne olursa olsun bu işi yapmaya karar verdim. Bir de reklam sektöründe çok iyi para kazanıyordum. Bir anda, bir gecede davul çalarak kazandığım 50 YTL'ye düştüm. Ama önemli olan mutlu olup geçinmek. Şimdi sanat yönetmenliğini kendi kıyafetlerime uyguluyorum.

- Albümünüzün aranjesi Duman grubunun üyelerinden Alen Konakoğlu'na ait. Albüm, Duman'ın müziğinden esintiler taşıyor mu?
- Ben hep İngilizce şarkılar söylemiştim. Etrafta İngilizce söylemeye alışık olup da Türkçe söylemeye başlayanları görüyorsunuz, s'ye ş demeye falan başlıyorlar. O açıdan Duman grubu "Aman öyle söyleme, Türkçeyi Türkçe gibi söyle," diye önerdi. Türkçe bir parçayı punk yapmak, İngilizce gibi söylemek yakışmıyor çünkü. O açıdan etkileri olmuştur. Çünkü parçaları doğru Türkçeyle ya da arabesk gibi söyleyen tek rock grubu Duman.

- Rock üç, dört yıldır çok popüler Türkiye'de. Bu kadar popüler olmasaydı yine de rock müzikle mi çıkardınız müzik piyasasına?
- Evet, yine rock'la çıkardım. Benim yaptığım sert rock değil.

- Türkiye'de kadın rock'çı olmak avantaj mı dezavantaj mı sizce?
- Kadın olmanın avantajları da var, dezavantajları da. Çünkü esas tüketici kitle, yani albümleri alanlar, kadınlar. O açıdan dezavantaj olabilir. Çünkü bir erkek çıktı mı, biraz da hoş bir tipse kadınlardan inanılmaz destek görüyor. Bu açıdan bakarsak, kadın müzisyen olmak dezavantaj bence.

- Siz de erkek dinleyicinin kalbini fethedersiniz...
- Yok, ben kadınların da beni dinlemesini, sevmesini istiyorum.