kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ataşehir'de 6 bin ev 2008'i bekliyor

MENEKŞE ATASELİM
1989'da Emlak GYO tarafından projelendirilen Ataşehir bölgesi, 2005 yılında gayrimenkul sektöründe yaşanan konut patlamasında Anadolu yakasının yıldızı oldu İnşa halinde olan ve satışı süren projelerdeki toplam 6 bin 276 konutun 2008'de teslim edilmesinin ardından Ataşehir'e 34 bin kişilik nüfus eklenmesi bekleniyor ..
İstanbul'un Anadolu yakasında Kadıköy sınırları içinde yer alan Ataşehir, son dönemde şehrin en hareketli yerleşim bölgelerinden biri halini aldı. İlk planlı konut yerleşiminin 1989'da Emlak GYO tarafından gerçekleştirildiği Ataşehir'de pek çok firmanın inşa ettiği yeni projeler, bölgeye son üç yılda ikinci sıçramasını yaşattı. Emlak GYO'nun 18 bin konut ve 80 bin nüfus içerecek şekilde 4 milyon 300 bin metrekarelik alan üzerine Doğu ve Batı Ataşehir olmak üzere iki bölümde konumlandırdığı Ataşehir'in doğusunda 1, 2, 3 ve 4'üncü etaplar tamamlandı. 10 bin konutluk Doğu Ataşehir'deki ilk teslimler 1993 yılında başladı. Ataşehir Toplu Konut Bölgesi'nde yaklaşık 40 bin kişi yaşıyor. Yeni yapılacak konutlarla birlikte bölgede yaşayan sayısının 100 bin kişiyi bulacağı tahmin ediliyor.

34 bin kişi yaşayacak

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile çevre yollarının birleştiği bir kavşakta yer alan Ataşehir, İstanbul'un her iki yakasının merkezi noktalarına da kolay ulaşım sağlanabilen, aynı zamanda depreme dayanıklı bir zemine, otoparklara sahip olması nedeniyle gayrimenkul piyasasının hızlı gelişme gösterdiği bir bölge oldu. Epos Gayrimenkul Değerleme'nin yaptığı bölgesel araştırmaya göre; Ağaoğlu İnşaat, Teknik Yapı, Varyap, Soyak, Baytur gibi şirketlerin projeleri ile gelişimine katkıda bulunduğu Ataşehir'de şu anda yeni inşa edilen ve satışta bulunan projelerdeki bin 635 adet konut 2007 sonlarında; 6 bin 276 konut ise 2008 yılında teslim edilecek. Öngörüler, bu yıl sonunda ve 2008'de teslim edilecek yeni konutlarda yaklaşık 34 bin kişinin yaşayacağına işaret ediyor.

Rezidans arzı yoğun
Ataşehir'de konut stoğu ve arzı ise toplamdan hemen hemen eşit pay alıyor. Bölgedeki konutların yüzde 58'ini ikinci el projeler oluştururken inşaat halindeki projelerin oluşturduğu konut arzı da yüzde 42 seviyesinde. Ataşehir'deki projeler incelendiğinde tümünün B, B+ ve A gelir seviyesine hitap eden konut grubuna dahil olduğu görülüyor. Ayrıca, bölgenin üst gelir grubu tarafından talep görmeye başlamasının ardından Ataşehir'deki rezidans tarzı konut arzının artış gösterdiği dikkat çekiyor.